Hlavní obsah
2,9
(286)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chutí je tento koláč na pomezí krupicové kaše a tvarožníku, stačí vám na něj jen šest surovin plus ovoce a místo mouky se peče z krupičky. Ovoce se hodí snad všechno čerstvé i sušené, co máte zrovna po ruce.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 120 g krupičky
  • 90 g cukru krupice
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 ks vejce
  • 2 hrnky čerstvého ovoce
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce krupičky
Článek

Postup

01.

Všechny suroviny kromě ovoce smíchejte a nechte chvíli bobtnat.

02.

Zatím si připravte ovoce. Čerstvé plody omyjte, případně vypeckujte a pokrájejte na menší kousky.

03.

Těsto rozetřete do máslem vymazané a krupičkou vysypané koláčové formy, pokryjte ovocem a pečte asi 40 minut při 180 °C dozlatova.

Tip: V zimě, nebo když nemáte dost čerstvého ovoce, do těsta jednoduše přimíchejte rozinky (nejlépe předem naložené v rumu) nebo jiné sušené ovoce. Anebo použijte domácí kompot.

Co dalšího upéct s letním ovocem? Za nás určitě koláč na lžičku s mandlemi bez těsta, mandlový koláč s ovocnými spirálkami nebo tvarohový koláč s rybízem a drobenkou. Všechny jsou skvostné!

Reklama

Související témata:

Načítám