Hlavní obsah

V mládí stydlivá puťka, po padesátce modelka

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla mladá, atraktivní, ale přesto si moc nevěřila. Vše se změnilo po padesátce a dnes se Britka Nikki Redcliffe (62) cítí lépe než kdy dřív. Je z ní občasná modelka a na sociálních sítích svými outfity uchvacuje desetitisíce fanoušků. Jak se z nejisté mladé ženy stane sebevědomá dáma ve zralém věku?

Článek

Nikki vždy milovala módu. „Toužila jsem pracovat ve světě módy, ale vystudovala jsem historii, pak jsem pracovala v PR a nakonec jsem skončila v marketingovém oddělení v oblasti kosmetického průmyslu,“ říká.

To jí nezabránilo sledovat dál módní trendy a skoro každou vydělanou korunu utratila za svůj šatník. „Přesto jsem nebyla spokojená, neměla jsem dostatek sebevědomí, pořád jsem byla jakoby pod tlakem, zda nosím to správné oblečení, vypadám tak, jak bych měla a podobně,“ vzpomíná Nikki.

Sama sebou až po padesátce

Když byla na mateřské, neměla na módu čas ani peníze, ale lásku k ní neztratila. Vždy na sebe dbala, byla upravená, dobře oblečená, ale vlastně neustále šla s davem, podléhala diktátům módy. Neměla vůbec osobní styl. „Jako mladá jsem dokonce přemýšlela o plastické operaci a byla jsem přesvědčená, že v určitém věku bude nevyhnutelná. A dnes? Jsem zcela proti zákrokům chirurgů,“ tvrdí Nikki.

Ta s nadsázkou říká, že se osvobodila až po padesátce. To byl čas, kdy se rozhodla, že už kašle na módní trendy a bude se oblékat tak, jak ona sama chce, a přestane řešit, zda vypadá, jak má. „Zjistila jsem, že stárnutí je velmi osvobozující. Mám čas, prostor i peníze na to co chci dělat i nosit. Můžu být tím, kým doopravdy chci,“ tvrdí Nikki. Svět módy samozřejmě stále sleduje, ale rozhodně mu už nepodléhá.

Foto: Profimedia.cz

Nikki miluje módu inspirovanou 50. létyFoto: Profimedia.cz

Hvězda sociálních sítí

Asi před pěti lety si zřídila účet na Instagramu a začala sdílet své fotky v oblíbených modelech inspirovaných 50. léty. A stala se senzací, dnes má přes 30 tisíc fanoušků. Také se zaregistrovala u modelingové agentury a čas od času přijme nějakou zakázku. „Nepracuji jako modelka, spíš je to takový zábavný přivýdělek,“ dodává Nikki.

Pod jejími snímky se hromadí nadšené komentáře a velmi často se setkává s komplimenty typu „vypadáte mnohem mladší než na 62 let“. Nikki to ale nechává chladnou. „Netoužím zastavit čas, nesnažím se vypadat mladší, ale chci vypadat tak dobře, jak jen mi to moje já umožňuje,“ vysvětluje.

Foto: Profimedia.cz

Krásná a sexy i po šedesátce? Žádný problémFoto: Profimedia.cz

Bojovnice za přirozené stárnutí

To je i důvod, proč odmítá nejen plastické operace, ale i nejrůznější filtry a aplikace na úpravu fotek. „Při focení si samozřejmě hraji se světlem a barvami, to je nezbytné. Ale proč bych měla svou tvář zbavovat vrásek nějakými úpravami nebo měnit linie svého těla? Jaký to má smysl? Vždyť v reálném živote je schovat nemůžu, tak proč na fotkách,“ tvrdí.

Neholduje prý ani žádným dietám a tvrdému cvičení. „Za to, jak vypadám, vděčím šťastným genům. Nikdy jsem nad svým životním stylem moc nepřemýšlela, cvičím sporadicky, jím a piji, na co mám chuť,“ dodává Nikki.

Umění stárnout s grácií a přirozený vzhled podle ní vždy vyhraje nad umělou a chirurgicky upravovanou krásou. Svými fotkami a názory chce bořit stereotypy, které ženám diktují, jak mají vypadat a co mají nosit. To prý jen vede k tomu, že ženy ve zralém věku buď rezignují na svůj vzhled, nebo se naopak snaží všemožně zastavit čas. A ani jedno podle Nikki není správné.

Foto: Profimedia.cz

Žádné plastické operace ani retuše fotek. Nikki je pro přirozenostFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám