Hlavní obsah
3,7
(19)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Dnešní recept vlastně není ani tak recept, ale spíš tip, jak snadno, rychle a hlavně efektně připravit sladký dárek k svátku zamilovaných. A ač třeba nejste zdatní cukráři (třeba jako já, opravdu), jahody v čokoládě zvládnete levou zadní. A aby byly opravdu dokonalé, kromě cukrového zdobení použijte tří druhy polev – bílou, mléčnou a netradiční růžovou z ruby čokolády.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
  • 10 ks čerstvých jahod
  • 150 g bílé čokoládové polevy
  • 150 g čokoládové polevy
  • 150 g mléčné čokolády
  • 3 barové lžíce cukrového zdobení
  • 1 hrst mrazem sušených malin
Článek

Postup

01.

Jahody nejprve omyjte a osušte papírovou utěrkou. Nechte jim zelené lístečky. Budou se vám lépe držet při zdobení a tak rychle se nezkazí. 

02.

Čokolády nechte během asi 30–40 sekund rozpustit v mikrovlnné troubě. Použijte spíš vyšší a užší misky nebo hrnečky. Pro větší efekt můžete použít různě barevné čokoládové polevy, já používám mléčnou, bílou a růžovou ruby čokoládu

03.

V rozpuštěné čokoládě namáčejte jahody, položte je na pečicí papír nebo drátěnou mřížku. A ještě měkkou polevu dozdobte – buď jiným druhem čokolády, nebo cukrovým zdobením či rozdrobenými malinami sušenými mrazem. 

Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

04.

Polevu na jahodách nechte ztuhnout a můžete mlsat. Jahody můžete zabalit a máte tak skvělý dárek pro svého partnera či partnerku. 

Pokud i na Valentýna razíte heslo, že láska prochází žaludkem, můžete přichystat valentýnské donuty. Inspirovat vás mohou i dárky pro ty, kteří říkají, že je Valentýn nezajímá, svátek se dá oslavit i společným sledováním nejlepších valentýnských filmů.

Reklama

Načítám