Hlavní obsah

Veronika Žilková: Rozvést se?

Foto: Mona Martinů

Stop, zastavit, pomoc, nestíhááááám!Foto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nestíhám. Jsem unavená. Připadám si jako náš křeček v kolečku, který usilovně a stereotypně běží odnikud nikam. Nestíhám žít. Hezky a naplno žít, jak nabízejí v reklamách….

Článek

Nestíhám!!! Ano, tak tento pocit zná každá z nás. Nestíhám doma, protože toho mám moc v práci. Pak přijdu unavená z práce a zjistím, že musím na dně svých sil ještě sílu najít.

Ano, jako v pohádce O koblížkovi, kdy babička ze zcela prázdné a vymetené truhlice ještě naškrábala mouku na koblížek pečený, na másle smažený… Je pozoruhodné, jaký vzkaz nám naše předkyně v této pohádce zanechaly... Babička naškrabala mouky a upekla koblížek. Komu??? No přece dědečkovi… Ten vzkaz zní jasně: ženo, pokud už nemůžeš, tak koukej naškrabat ten zbytek na dně a postarej se o svého partnera.

A tak se nadechneme a začneme dávat dohromady příbytek – dáme prát prádlo, začneme vařit jídlo, běžíme doplnit zásoby, pověsíme vyprané prádlo, umyjeme nádobí po uvařených a snědených zásobách, jdeme se rozčílit nad nepořádkem do pokoje dětí, a když na zpáteční cestě zavadíme o odpočívajícího partnera, který prohodí na naši adresu nějakou duchaplnost, začneme pomalu a tajně uvažovat o rozvodu.

Kdybych se rozvedla, tak bych … si mohla začít s kolegou z práce. Je milej, dokonce vypadá, že ho zajímají moje depky z toho, jak nic nestíhám … mohla bych s ním jet o víkendu na hory ... no vlastně nemohla, slíbila jsem matce, že ji zavezu v sobotu k tetě Jary … tak bych s ním mohla jít do kina … ale vlastně nemohla. On by stejně jako všichni chlapi nechtěl jít na žádný holčičí film a já bych se z lásky k němu šla nudit na akční střílečku? Hm, tak to ne. Mohla bych s ním jet na chatu … ale vlastně to nejde, pustit tam vodu umí jen manžel nebo soused, a ten by se na mě blbě díval, co tam, jako čerstvě rozvedená, dělám s novým chlapem … mohla bych s ním jet k moři … ale to taky nejde. Nemám sebevědomí ukázat mu svoje bílé, obtloustlé nepevné tělo a do fitka kvůli němu fakt chodit nebudu … mohla bych s ním zažít krásnej sex… No jo, ale co když to bude horší než doma?!?!?!?

Co když to všechno bude horší, než to je? A tak seberu noviny, co mu upadly a něžně se zeptám: Miláčku, nedáš si koblížek? Zvedne nevěřícně oči: Koblížek? Teď na noc? To chceš, abych vypadal jako ty?

Ach jo, happyend se nekoná.

Reklama

Související témata:

Načítám