Hlavní obsah

Zpomalte sex a získejte tyhle výhody!

Foto: Yuriy Maksymiv, Shutterstock.com

Foto: Yuriy Maksymiv, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Milování vám přijde dobré, ale ne úžasné. Někdy máte pocit, že se z něj vytratila radost. Proč si ho spojujete spíš se dřinou a z jakého důvodu zapomínáte na všechno to krásné? Máte moc rychlé tempo!

Článek

Dalo by se to označit za neúplný sex. Sice ho máte, ale když skončí, cítíte se prázdně. A důvod? O tom, že sex nejsou závody, se ví. Však i podle britské sexuoložky Tracey Cox žena potřebuje v průměru 20 až 30 minut, aby se dostatečně naladila, uvolnila a připravila na orgasmus. Dost často se totiž stává, že dochází k nesouladu mezi duševním a fyzickým vzrušením. Jak se to projevuje?

Emoční i fyzické naladění

To znamená, že mysl se třeba milovat chce, ale tělo ještě není připraveno. Nebo naopak. Z těchto důvodů sexuální kouč Sean Jameson z irského Dublinu doporučuje sex zbrzdit tak, aby mozek a tělo měly šanci se probudit. Pomalé vzrušování postupně nahrne krev do vašich pohlavních orgánů, čímž se podpoří přirozená vaginální lubrikace. Také dojde k uvolnění kloubů a svalů (to je fajn pro lidi, kteří mají omezenou pohyblivost nebo se zotavují ze zranění). Tak už víte, proč zařadit zpátečku? Jedna výhoda střídá druhou. Ale jak vlastně pomalý sex praktikovat?

Předehra před předehrou

Tohle by mělo být vaše motto! Užívejte si čas ještě před pohlavním stykem. S partnerem spolu flirtujte (osobně či přes mobil), jděte se projít, dejte si něco dobrého k jídlu, objímejte se a hlavně nespěchejte k cílové čáře. Klidně partnerovi řekněte, že se jdete převléknout, v koupelně se opláchněte, navoňte a vydýchejte. Hluboký vědomý nádech a výdech je úžasný, neboť uvolňuje vnitřní napětí. Párkrát ho zopakujte, ihned poznáte jeho sílu.

Foto: FrameAngel, Shutterstock.com

Po dohodě s protějškem nastavte líné tempo a dopřejte si tolik času, kolik potřebujeteFoto: FrameAngel, Shutterstock.com

Nesvlékejte se

Během přímého fyzického kontaktu si na sobě nechávejte oblečení co možná nejdéle a jeho svlékání přenechte partnerovi. Vlastně si můžete vzpomenout na svá pubertální léta a strach z přistižení rodiči. Vzrušující dráždění klína přes látku sukně nebo kalhotek stupňuje napětí a nastavuje cenné minuty. Dostatečnou pozornost si pochopitelně zaslouží i prsní bradavky. Při jejich stimulaci se uvolňuje hormon oxytocin, který způsobuje děložní a vaginální kontrakce spojené s orgasmem. (Víte, kde je nejcitlivější část ňader?)

Určujte pravidla hry

Čas běží, vršky padají na zem a vy už máte tu správnou hladinku hormonů. Bezva, ale to ještě pořád neznamená, že se chcete pomilovat stylem šup sem, šup tam. Chcete-li věci mít pod kontrolou a těžit z výhod pomalého milování, chopte se iniciativy. V aktivnější roli tak rozhodnete, kdy a jak k průniku dojde. Máte chuť na divočinu? Vyhoupněte se do sedla (na koníčka) a experimentujte se záklony a předklony. Nebo dáte přednost něžnému mazlení v misionáři? Řekněte si o to a veďte partnerovy ruce, jazyk a úmysly tím správným směrem. A jak dál zmaximalizovat uspokojení?

Dejte si pauzu

Přestávky, přestávky, a zase přestávky. Nejsou jenom ve škole! Mezi jednotlivými polohami se můžete zastavit, dát si skleničku vína a dívat se jeden druhému do očí. Stačí pár vteřin. Situaci vnímejte všemi smysly, zapojte nejen zrak, ale i chuť, čich, sluch a hmat. Co se stane, když jeden vyřadíte z provozu? Zakryjte si oči, svažte ruce a vnímejte.

Počítejte však s tím, že během přestávky milenec pravděpodobně zvadne, což je ovšem příležitost k tomu, aby se z měkkého penisu stal opět tvrďák. Využijte k tomu své ruce nebo rty. (Proč zrovna teď mají pánové s erekcí potíže?)

Jelikož v této fázi jako pár dosahujete maximálního uvolnění, lze se pokusit i o společný orgasmus. Pro ten jsou vhodné polohy „žena nahoře“ nebo „lžíce“, během kterých se snadněji dráždí klitoris. Mezi tu nejlepší však patří psí poloha na všech čtyřech, kdy penis stimuluje přední stranu pochvy. Ale i když se vám načasování nezdaří, není třeba zoufat. I bez společného orgasmu pomalý sex stojí za to!

Načítám