Hlavní obsah

Pochyby podle horoskopu: V čem jsou slabiny znamení?

Foto: Kite_rin, Shutterstock.com

Foto: Kite_rin, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý má v hlavě čas od času malého červíčka, který hlodá a hlodá a nutí člověka podléhat jeho největším strachům a obavám. V čem o sobě nejvíc pochybují jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Každého trápí nějaké pochybnosti, každý má citlivá kuří oka, a když mu na ně někdo šlápne, celý se naježí a hluboce se ho to dotkne. V čem o sobě nejvíc pochybují jednotlivá znamení zvěrokruhu? Kde jsou jejich slabiny, nejsou si jistí v kramflecích a celkově je můžete velmi snadno vyvést z konceptu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou od přírody velmi sebevědomí, ale jakmile touhle přirozenou sebedůvěrou něco otřese, dostanou se do potíží. Stačí, aby měli rande, které tak úplně neklapne... Vlastně je rozhodí jakákoli maličkost. Jak Beran jednou selže, propadne se do spirály pochyb. Zcela zásadní je pak podívat se z nadhledu na svůj vlastní život a dostat do harmonie všechny jeho složky. Když budou udržovat zdravou rovnováhu a na nic se nezaměří příliš, sebevědomí se jim brzy vrátí.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Typicky velmi klidné a vyrovnané Býky může pěkně vyvést z rovnováhy, když se jejich láska k luxusu tak úplně nepotká s jejich skutečným rozpočtem. Pak o sobě začnou pochybovat: materiální stránka věci je pro ně totiž neuvěřitelně důležitá. A když si Býci nemohou dopřát, co jim ve vlastních očích náleží, rázem klesá i jejich sebevědomí a sebehodnota. Je tak pro ně zcela zásadní naučit se, že majetek a peníze rozhodně neurčují, kdo za co stojí. Jen tak mohou být spokojení.

Foto: carlo dapino, Shutterstock.com

Nemůže si Beran dopřát, co si podle sebe zaslouží? Jeho sebevědomí dostane v tu chvíli hodně na frakFoto: carlo dapino, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci se hodně pyšní tím, že umějí být velmi přizpůsobiví. Cosi na této flexibilitě ovšem zároveň způsobuje, že si nejsou tak úplně jistí vlastními rozhodnutími. Protože vždy vidí různé možnosti, často sami sebe zpochybňují a obviňují se, že se rozhodli špatně. Anebo si nevyberou vůbec a zařídí, aby někdo rozhodl za ně. Ani tak ale nemusejí být spokojení. Je potřeba se zatvrdit, a když se jednou Blíženec pro něco rozhodne, měl by si za tím pevně stát. Tak si bude jistý sám sebou.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Citliví Raci znejistí velmi rychle a stejně rychle přicházejí o sebevědomí, zvlášť když přijde na osobní, obzvláště intimní vztahy. Na blízkých lidech jim záleží natolik, že když se začnou v těchto vztazích objevovat konflikty, znejistí a začnou obviňovat sami sebe. Řekli snad něco špatného? Zachovali se, jak neměli? Někdy se zdá, že je nutné Raka ve vztahu neustále ujišťovat, jinak není spokojený. Toto znamení se musí především naučit důvěřovat samo sobě.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi obecně vzato patří mezi velmi sebevědomá znamení, ale když přijde na kritiku, neumějí ji zdravě přijímat, nevědí, jak s ní naložit, a často ji berou jako osobní útok na celou svou osobnost. Nejsou si totiž ve skutečnosti tak úplně jistí sami sebou, zvlášť když vyslechnou něco nelichotivého – klidně pak pětkrát změní outfit, než vyjdou z domu. Často je totiž vyvedou z míry právě poznámky stran jejich vzhledu, i když to vypadá, že se jich jinak vůbec nic nedotýká.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Lvi jsou velice citliví na kritiku a jejich pochybnosti se týkají především vzhleduFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

O Pannách se ví, že si poradí s čímkoli, jsou velmi organizované a mají železnou vůli. Jak ale přijde na ně samé, pochybnosti a úzkost se můžou objevit víceméně okamžitě. Nejvíc ze všeho je dovede rozložit nutnost pobytu ve společnosti a potřeba chovat se přátelsky a společensky mezi lidmi, které vůbec neznají, navazovat kontakty na večírku a podobně. Ačkoli umějí být vtipné, mají pocit, že to není pravda. A to je paradoxně může v rozletu zdržovat daleko víc, než by se čekalo.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy dokáže znejistit především pocit, že někoho zklamou. Chtějí se chovat jako skvělí kolegové, přátelé nebo blízcí, ale nevěří si. Do toho, aby byli druhým vždycky po ruce, vkládají ohromné množství času a energie, a přesto není těžké přesvědčit je, že to pořád není dost. Až tak je to pro ně důležité! Stejně tak znejistí pokaždé, když mají pocit, že dělají potíže, že něco komplikují, že se kvůli nim musí něco dělat nebo chystat jinak. Touží prostě zapadnout do davu a všechny těšit.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíří pochyby jsou nebezpečné, protože jsou zaměřené spíš ven než dovnitř. Štíři lidem moc nevěří a nejsou přesvědčení, že by pro někoho mohli mít takovou hodnotu, aby si zasloužili bezpodmínečnou či upřímnou velikou lásku. A tak se stahují do pozadí a pro jistotu útočí jako první, aby sami neskončili jako ti zranění a ublížení. Pomůže jim jediné: otevřít se a zkrátka věřit. Ano, každý člověk se někdy zklame, ale nízká sebehodnota to jen zhoršuje a přitahuje další selhání.

Foto: goodluz, Shutterstock.com

Štíři bývají komplikovaní. Touží po vášnivé lásce, ale zároveň se bojí odmítnutí, protože si v hloubi duše nevěříFoto: goodluz, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci v jednom kuse pochybují o pravdě – ne ze strany ostatních, ale o té, s níž přichází jejich vlastní hlava. Jejich logický mozek neustále zpochybňuje svoje vlastní závěry a myšlenky, a proto Střelci nevěří tomu, jak jejich přemýšlení funguje, a dokážou sami sebe pořádně rozhodit a zmást. Někdy je lepší se neuzavírat ve své vlastní mysli a pochybnosti jednoduše rozložit na světle před očima další osoby. Stává se, že pak samy zmizí, a najednou je všechno mnohem jasnější.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi o sobě dost často pochybují, a zvlášť když je někdo obviní z lenosti nebo z toho, že nedělají něco pořádně. Patří sice mezi největší dříče horoskopu a pečlivost je jejich život, přesto mají stále pocit, že nedělají dost, mohli by dělat víc a mají rezervy. Nikdy se proto necítí se sebou úplně spokojení nebo přesvědčení o tom, že makají na maximum. Musejí přestat se srovnáváním s ostatními – nepřináší jim to nic dobrého, vždy jde o toxický vliv, který je pouze rozhodí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Také Vodnáři se občas cítí divně a mají pocit, že vybočují z řady, že nikam nezapadají. Tihle velmi svobodomyslní a kreativní lidé často přemítají, zda nepřestřelili a jestli by život nebyl jednodušší a šťastnější, kdyby prostě splynuli s davem. K těmto úvahám samozřejmě směřují především ve slabších chvilkách, když se věci nedaří nebo se nahromadí nešťastné každodenní události. Brzy je to zase přejde a jsou zpátky se svým barevným, jiným a sebevědomým já.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby patří díky své empatii a kreativitě mezi velmi umělecky naladěná znamení. Často však pochybují o svých schopnostech a tom, jestli jsou dost dobré, zda si vůbec můžou dovolit snít o umělecké kariéře, jestli budou jejich díla někoho zajímat... Mají pocit, že jsou příliš obyčejné a že druhé nudí samotnou svou přítomností. Mají problém vystoupit z davu, nemají rády, když je na jejich dílo upřená pozornost většího množství lidí a často trpí syndromem podvodníka.

Reklama

Související témata:

Načítám