Hlavní obsah

Jak se jednotlivá znamení vyrovnávají s nevěrou?

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když do vztahu zasáhne nevěra, vždycky to znamená velké životní převraty a přehodnocování toho, co bylo. Jak na zjištění, že je jim partner nevěrný, reagují jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Někdo křičí a vzteká se, někdo pláče, někdo se uzavře do sebe a dlouze hloubá. Reakce na to, že vás vaše drahá polovička podvádí, jsou skutečně rozmanité. A výsledek taky – od odpuštění a zapomenutí až po nekonečné vzájemné trápení. Čtěte dále a zjistěte, jak se s odhalenou nevěrou vyrovnávají jednotlivá znamení zvěrokruhu, co je na ní nejvíc bolí a co od nich lze v tomto ohledu čekat.

Poslechněte si podcast Ivy Frühlingové se sexuologem Ondřejem Trojanem o monogamii, sexuálních fantaziích i odchylkách:

Beran (21. 3. – 20. 4.)

U Beranů nevěra partnera zraní především jejich ego. Často mají pocit, že se svět točí kolem nich – a teď najednou zjistí, že jejich svět, tedy partner, se točí kolem někoho jiného. Reakce pak bývá v souladu s jejich vnitřním dítětem – hodně se vztekají a křičí a často o nevěře partnera taky mluví. Pokud podvedete Berana, počítejte s tím, že se to všichni dozví, protože se s tím bude hlasitě svěřovat. A vaše nevěra mu v hlavě zůstane dlouho. Dokáže sice druhému říct, že mu odpouští, ale dostat se na tuto úroveň i emocionálně? To nějaký ten pátek (nebo rok) potrvá.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky je důvěra ve vztahu klíčová. Je to základ, na kterém jejich vztahy stojí – upřímnost a naprostá otevřenost. Pokud tedy jejich důvěru partner zradí, naskočí jim obranné mechanismy a ty je donutí vztah ukončit. Málokdy se snaží ho nějak slepovat, málokdy dokonce dají druhému šanci cokoli vysvětlit. Prostě se sbalí a už o nich neuslyšíte. Nevěru odpouštět neumí a nechtějí, na to jsou příliš hrdí a tvrdohlaví.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Býk vám nevěru nejspíš neodpustí a vztah ukončíFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Jakou prvotní reakci očekávat od Blíženců? To se těžko odhaduje. Je totiž možné, že budou děsivě klidní. Že se vůbec nenechají vyvést z rovnováhy. Ale stejně tak může hned od začátku nastat výbušný cirkus plný emocí a křiku. Tak či tak to právě křikem a agresí bude pokračovat. I kdyby přijali v první chvíli nevěru partnera klidně, nakonec mu to dají pěkně sežrat, a rozhodně si nebudou brát servítky. Zasypou nevěrníka kritikou a odsudky, podle nich si to zaslouží.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Rakům nevěra v první řadě hodně ublíží. Jsou důvěřiví, otevření, velmi milující a do vztahu dávají skutečně všechno. Když někdo jejich srdce takto podupe, těžko se z toho vzpamatovávají, zlomí je to. Raci při zjištění nevěry často pláčou a topí se ve smutku. Málokdy po nevěře s partnerem zůstávají, protože si nedokážou představit, že by mu znovu věřili, že by se to křehké mezi nimi dalo znovu vybudovat. Nevyčítají, neobviňují, jen truchlí.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi dokáží být velkorysí, ale při nevěře to rozhodně neplatí. Podvádění se totiž dotýká jejich hrdosti a pýchy. Pokud je někdo takto zradí, v jejich očích už si nezaslouží další šanci. Jsou sice otevření veškerým alternativním modelům vztahu, ale jen dokud mezi dvojicí panuje upřímnost a nikdo nikoho netahá za nos. Jak je tato hranice překročena, stávají se z nich šelmy. Nevěrnému partnerovi půjdou po krku a udělají mu ze života peklo, a to velmi kreativním způsobem. Rozhodně se pomstí.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Kdo podvede Lva, měl by se připravit na pomstuFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny mají pocit, že dokážou všechno zvládnout a všechno vyřešit, ale s nevěrou si poradit neumí. Když totiž dojde na podvádění, okamžitě všechno otočí proti sobě – začnou si vyčítat, že si ničeho nevšimly, že mohly určitě něco udělat, aby k nevěře nedošlo, že je to vlastně jejich chyba. Nedokážou pak odpustit nejen partnerovi, který jim ublížil, ale ani samy sobě. Cítí se jako pitomci a vzpamatovat se z nevěry jim trvá opravdu dlouho.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají rády flirt a v sobě jistou přelétavost, do určité míry se tak dá předpokládat, že umí nevěru pochopit. Samozřejmě, zrada partnera se jen tak přejít nedá, přesto bývají ochotné na vztahu pracovat a nějak tohle klopýtnutí překonat (pokud tedy budou cítit, že o to jejich druhá polovička skutečně stojí). Nevěru však potřebují rozebrat na kousky a prohlédnout ze všech stran. Potřebují o ní mluvit s partnerem, přáteli, odborníky a třeba i neznámými lidmi, když na to přijde. Musí zkrátka problém pojmenovat a rozložit na prvočísla.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři nevěru neodpouští. Tak to prostě je. Tohle znamení je tak vášnivé a hrdé, že pokud ho někdo tímto způsobem podrazí, druhou šanci už rozhodně nedostane. Naopak. Štír pak udělá cokoli, aby se pomstil. Je nemilosrdný a takový rozchod může být pěkně nemilou záležitostí. Štírům dá totiž skutečně práci někomu se otevřít, pustit si ho k tělu, svoje city si hodně chrání. Pokud jim tedy někdo, komu věřili, způsobí takovou bolest, zaplatí za to. Ale oni samotní taky, protože se zase dlouhou dobu nikomu neotevřou.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Štíři začnou nenávidět, trpí tím ale nejvíc oni samiFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Se Střelci a nevěrou je to komplikované. Na jednu stranu věří v upřímnost a v to, že si dvojice může říct úplně všechno, třeba i to, že je přitahuje někdo jiný. A protože jsou přeborníci ve vidění celkového obrazu, i když jsou ublížení a zranění, dokážou se nad ojedinělou nevěru povznést. Věří, že když to s partnerem překonají, může se důvěra a láska mezi nimi obnovit.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi po zjištění nevěry nedělají scény. Většinou nedělají v první chvíli nic, protože to potřebují nejdřív zpracovat v sobě. Přemýšlejí a začnou být k podvádějícímu partnerovi chladní a odtažití. Kromě toho se ale taky cítí trapně – zahanbuje je, že někdo něco takového udělal právě jim. Nijak se o tom nešíří a často nic neřeknou ani partnerovi, dokud nedospějí k nějakému verdiktu. A pak už s nimi nic nehne, ať se rozhodnou jakkoli.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou přeborníci v odstřihávání nevěrných partnerů. Jejich první reakce na takové zjištění bude nejspíš bouřlivá. Vodnáři mají rádi drama, proto popustí otěže vzteku a ublíženosti: křičí, pláčou, hází věcmi, zkrátka to ze sebe potřebují dostat. No a pak prostě partnera odstřihnou. Absolutně ho vyloučí ze svého života, nedostane sebemenší šanci cokoli napravit. Pro Vodnáře pak jejich ještě nedávno drahá polovička přestane existovat. Tečka.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou od přírody velmi nekonfliktním znamením a může se stát, že když zjistí, že je jim partner nevěrný, nějakou dobu se odhodlávají, než vůbec nějak zareagují. Pak se často sesypou – nevěra je přirozeně mrzí a své emoce potřebují dostat nějak pod kontrolu. Pláč je pro ně ideální způsob, jak to udělat. Odpouštět Ryby umí, zvlášť pokud vidí opravdovou snahu na straně partnera, ale zapomínání jim jde daleko hůř a zranění si v sobě ponesou ještě dlouho. To se může projevit zvýšenou žárlivostí a plačtivými náladami.

Reklama

Načítám