Hlavní obsah

Zábavné bydlení: Součástí interiéru je herna i pivní výčep

Foto: archiv Institutu bytového designu

Foto: archiv Institutu bytového designu

Reklama

Aktualizováno

Domov, který není jenom na přespání, ale kopíruje záliby a životní styl jeho obyvatel. Právě s tímto přáním si mladý pár aktivních sportovců nechal zařídit svůj rodinný dům na Berounsku. Výsledkem je stylové bydlení, kde snad nikdy nemůže být nuda!

Článek

Ze zkušeností ze své předchozí domácnosti partneři věděli, že chtějí funkční bydlení, které bude odpovídat jejich zálibám a aktivnímu životnímu stylu. Zároveň si přáli, aby interiér zůstal stylově čistý a nadčasový, podobně jako samotný dům. Se zařízením prostor se tak obrátili na autora stavby jejich rodinného domu, architekta Martina Náhlovského ze studia Master Design, a za pochodu dotvářeli finální podobu.

Zóna na bydlení i zábavu

Vnitřní prostory domu o dispozici 8+kk se rozkládají na třech podlažích, dvou nadzemních a jednom podzemním. Celková podlahová plocha těchto tří podlaží činí 326 m². Každé patro představuje specifickou zónu, a všechny dohromady tvoří bydlení, které nabízí značně nadstandardní možnosti pro volnočasové aktivity.

V přízemí domu je samostatná rodinná sekce s obytnou a klidovou zónou. V částečně zapuštěném podzemním podlaží se skrývá relaxační zóna určená pro společenské akce a sportovní aktivity. Ta se ještě dále dělí na společenskou místnost s krbem, pokoj pro hosty s vlastní koupelnou a fitness se saunou. V horním patře se pak nachází umělecký ateliér.

Foto: archiv Institutu bytového designu

V nejspodnějším patře domu je společenská zóna s vinotékou i pivním výčepemFoto: archiv Institutu bytového designu

Vinotéka i pivní výčep

Nejzajímavějším prostorem v interiéru je podzemní společenská část, na kterou aktivní pár kladl velký důraz. Jsou tu také dvě nejvíce výstřední zařízení: betonová barová deska s pivním výčepem a průhledná vinotéka, která odděluje pokoj pro hosty. Skleněná zadní stěna vinotéky je ze strany pokoje pro hosty dekorována výraznou tapetou, která tak tvoří efektní pozadí za vinnými láhvemi.

Jednoduché, ale kvalitní

Majitelé si přáli spíše jednodušší a vzdušný interiér, přičemž základem byly kvalitní materiály. Většina nábytku a dalšího zařízení je ze dřeva, velkou měrou se objevuje i keramika. Obklady z keramiky jsou hned ve třech koupelnách, v sauně a v suterénní společenské zóně. Ve sklepní, respektive relaxační části je zajímavým řešením přiznaný původní betonový strop.

Zařízení bytu se nese v přírodních barvách dřeva spolu s bílou, šedou a černými detaily. Úložné prostory na chodbě, v ložnici stejně jako kuchyňská linka jsou vyvedeny v minimalistickém světlém provedení tak, aby do prostor přirozeně zapadly a eliminovaly se rušivé prvky. Útulnosti se dosáhlo díky použití doplňků s dalšími barevnými akcenty, jako je například sada skleněných lustrů v kuchyni nebo pestrobarevné obrazy na stěnách.

Soutěž Interiér roku

V rámci soutěže Interiér roku jsou každoročně oceněny výjimečné soukromé i veřejné interiéry navržené českými a slovenskými architekty. S nejzajímavějšími soutěžícími vás postupně seznamujeme na našich stránkách. Hlavním mediálním partnerem soutěže je Seznam.

Právě nyní probíhá soutěž interiérů realizovaných v roce 2019. Více informací najdete na stránkách soutěže. Uzávěrka přihlášek proběhla 20. února, vyhlášení výsledků je nově naplánováno na 22. září 2020.

Reklama

Související témata:

Načítám