Hlavní obsah

Teplé bagetky s hruškou, hermelínem a brusinkami

Hodnocení:
(45)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Ať už jako rychlá večeře, nebo pohoštění pro návštěvu, tyto zapečené bagetky nikdy nezklamou. Jsou ideální podzimní lahůdka: rychlá, nekomplikovaná a ocení ji každý milovník osvědčené kombinace ovoce a sýra.

Ingredience pro:
10 kusů
  • 2 francouzské bílé bagety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 120 g sýru hermelínového typu
  • 2 hrušky
  • 3 lžíce brusinkové zavařeniny
  • 2 špetky soli
  • 1 hrst sekaných vlašských ořechů
Článek

Postup

Krok 1: Bagety nakrájejte šikmo na širší plátky. Rozložte je na plech s pečicím papírem a pokapejte olivovým olejem. Sýr a omyté neoloupané hrušky nakrájejte na plátky. (Jestli se chcete vytáhnout, upečte domácí bagety.)

Krok 2: Bagetky poklaďte plátky hrušek a lehce osolte. Na hrušky rozdělte hermelín. Navrch přidejte pár hrubě nasekaných jader vlašských ořechů. Takto obložené bagetky dejte zapéct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 10 až 15 minut.

Krok 3: Na hotové a ještě teplé bagetky dejte trošku brusinkové zavařeniny a ihned servírujte. Hodí se jako večeře nebo jako občerstvení k odpolednímu čaji.

Foto: Svatava Vašková

Jednoduché, rychlé a zvládne to každý. A přitom je to taková dobrota!

Máte rádi sýry na pečivu? Dejte si sýrový tatarák na topinky!

ynezorPumanzeSaNyknalC
10. 11. 2021

Reklama

Sdílejte článek