Hlavní obsah
3,0
(82)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Crostini jsou italské topinky pečené v troubě či toustovači. A ač je jednou z hlavních složek tohoto receptu kozí sýr, jde vlastně o sladký recept... Toto nápadité občerstvení se zdánlivě nesourodými surovinami vás jistě mile překvapí!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
  • 70 g krémového kozího sýru
  • 1 lžíce medu
  • 2 ks bagety
  • 4 ks čerstvých jahod
  • 20 ml olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového glazé
Článek

Postup

01.

Středně velké bílé bagety nakrájejte šikmo na plátky. Vyskládejte je na plech, lehce pokapejte olivovým olejem a dejte zlehka opéct do trouby na 180 stupňů na cca 5 minut. Jestli se chcete vytáhnout, upečte si domácí bagety.

02.

Mezitím rozmíchejte čerstvý kozí sýr s medem, očistěte jahody a nakrájejte je na plátky. 

03.

Když jsou bagetky hotové, každý krajíček namažte medovým kozím sýrem, poklaďte plátky jahod a pokapejte balzamikovým glazé

Foto: Svatava Vašková

Kozí sýr buď milujete, nebo nenávidíte...Foto: Svatava Vašková

Crostini jsou vlastně takové italské topinky a není na nich nic složitého. Vyzkoušejte crostini s avokádem a mátou anebo si udělejte perfektní sýrový „tatarák“ na topinky.

Reklama

Načítám