Hlavní obsah
2,7
(71)
Foto: imrana, Shutterstock.com

Foto: imrana, Shutterstock.com

Příčí se vám plýtvání potravinami a rádi využíváte i nečekané ingredience? Pak nevyhazujte slupky od brambor a vyrobte si z nich perfektní křupavé chipsy. Jsou zadarmo a plné vlákniny i živin.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
  • 300 g bramborových slupek
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička koření
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Očištěné bramborové slupky (neměly by být příliš tenké) bez známek plísně dejte do misky, promíchejte je s trochou oleje, soli a koření podle chuti. Skvělý je pepř a drcený kmín anebo provensálská směs.

02.

Okořeněné slupky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem tak, aby se nepřekrývaly a rovnoměrně se propekly.

03.

V troubě vyhřáté na 180–200 °C pečte podle síly slupek 10 až 15 minut, až budou chipsy pěkně křupavé. V průběhu pečení je můžete zlehka promíchat.

04.

Brambůrky nechte trochu vychladnout a podávejte je s oblíbenou omáčkou nebo dipem. Láká vás třeba zdravý avokádový dip s tvarohem plný bílkovin?

Načítám