Hlavní obsah

Zdravé chipsy z bramborových slupek: levné a bez práce

Hodnocení:
(64)
Foto: imrana, Shutterstock.com
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Příčí se vám plýtvání potravinami a rádi využíváte i nečekané ingredience? Pak nevyhazujte slupky od brambor a vyrobte si z nich perfektní křupavé chipsy. Jsou zadarmo a plné vlákniny i živin.

Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
  • bramborové slupky
  • olej
  • 1 lžička koření
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

Krok 1: Očištěné bramborové slupky (neměly by být příliš tenké) bez známek plísně dejte do misky, promíchejte je s trochou oleje, soli a koření podle chuti. Skvělý je pepř a drcený kmín anebo provensálská směs.

Krok 2: Okořeněné slupky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem tak, aby se nepřekrývaly a rovnoměrně se propekly.

Krok 3: V troubě vyhřáté na 180–200 °C pečte podle síly slupek 10 až 15 minut, až budou chipsy pěkně křupavé. V průběhu pečení je můžete zlehka promíchat.

Krok 4: Brambůrky nechte trochu vychladnout a podávejte je s oblíbenou omáčkou nebo dipem. Láká vás třeba zdravý avokádový dip s tvarohem plný bílkovin?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek