Hlavní obsah

Zdravé recepty podle celebrit: Ideální snídaně Julie Roberts nebo grilovaný květák Cameron Diaz

Foto: Joe Seer, Shutterstock.com

Foto: Joe Seer, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to honička být v Hollywoodu jednička, a tak se známé tváře předhánějí, jak a čím své fanoušky zaujmout. A předvést, jak jim to jde v kuchyni a jaké skvělé recepty si samy připravují, je určitě velmi lákavé.

Článek

Už nevíte, čím si zpestřit jídelníček? Přemýšlíte, kde a jak ubrat na kaloriích a přidat na chuti? Inspirujte se recepty slavných, po kterých určitě neztloustnete, a přitom vás nadchnou svou lahodností.

Sýrovo-mandlové chipsy Courteney Cox

Honí vás večer u televize mlsná a nechcete se cpát nezdravými brambůrky nebo kalorickými oříšky? Nebo se snažíte omezit sacharidy? Zdravější variantu i pro mlsné jazýčky, která svou strukturou i křupavostí připomíná tortillové chipsy, si připravuje Courteney Cox, známá jako Monica ze seriálu Přátelé. Strouhanou mozzarellu smíchá s blanšírovanou mandlovou moukou (koupíte v obchodech se zdravou výživou), ze směsi vytvoří těsto, ze kterého nakrájí trojúhelníčky a ty pak peče 15 minut v troubě. Mandlová mouka vyniká vysokým obsahem vlákniny, hořčíku, vitaminu E, takže proč to nezkusit?

Buffalo květák Cameron Diaz

Hvězda snímků Charlieho andílci, Prázdniny nebo Maska vloni oslavila padesátku. Zachovává si stále mladistvý vzhled navzdory tomu, že odmítá radikálnější kosmetické procedury. Do valné míry to přičítá svému zdravému životnímu stylu. O své recepty se ráda dělí se svými fanoušky, a jak o ní říkají její kamarádky v čele s Drew Barrymore, v kuchyni je prý opravdu skvělá a je velkou gurmánkou.

Proslulý je její recept na grilovaný květák s bufallo omáčkou, kterým nahrazuje kuřecí křidélka. Je úplně jednoduchý. V misce smíchejte sušený česnek, sušenou cibuli (lze vynechat), mletou papriku a trochu soli. Květák rozeberte na růžičky, pokapejte olivovým olejem a posypte připravenou směsí. Pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Mezitím si v kastrůlku rozehřejte máslo, smíchejte jej s chilli omáčkou a upečený květák omáčkou přelijte nebo si jednotlivé kousky do ní namáčejte.

Foto: Ravsky, Shutterstock.com

Grilovaný květák s bufallo omáčkou podle Cameron Diaz je skvělým tipem na lehkou letní večeřiFoto: Ravsky, Shutterstock.com

Smoothie Drew Barrymore

Vášnivá sběratelka kuchařek a maminka dvou malých dcer se na svém Instagramu ráda pochlubí zdravými recepty a její vtipná videa mají fanoušci ve velké oblibě. Však ji také sleduje přes 17 milionů sledujících. Naposledy tu sdílela tip na vaření zeleniny na páře, ale velmi populární se stal i její návod na osvěžující letní smoothie z pěti ingrediencí. Do mixéru vhoďte 1 šálek nakrájeného ananasu, přidejte 1/2 šálku kokosové vody, 3 plátky čerstvého zázvoru nebo 4 stonky čerstvé máty, 1 čajovou lžičku medu, rozmixujte a vypijte. Chutná údajně božsky.

Ideální snídaně Julie Roberts

Kráska s nejkouzelnějším úsměvem dbá na vyvážený jídelníček. Věří, že kvalitní strava je základem nejen zdraví, ale i mladistvé pleti, což při pohledu na ni evidentně funguje. Je zastánkyní tzv. vědomého stravování, což znamená, že se nijak zásadně neomezuje, ale o tom, co jí, hodně přemýšlí. Základem jejího jídelníčku jsou kvalitní bílkoviny a zelenina, ale neodpírá si ani sladké, miluje sušenky a čokoládu. K snídani si ráda pochutnává na opečeném kváskovém toastu, avokádu, vajíčku naměkko, borůvkách, kávě a kokosové vodě. K obědu mívá například grilované kuře a salát bez zálivky a její ideální večeře se skládá z nasucho upečeného divokého lososa, avokáda, hnědé rýže a sklenky vína.

Foto: artem evdokimov, Shutterstock.com

Snídejte jako filmová star a připravte si dokonalý toast s avokádem a zastřeným vejcem ve stylu Julie RobertsFoto: artem evdokimov, Shutterstock.com

Kapustové lupínky Jennifer Garner

Oblíbená herečka a bývalá žena Bena Afflecka přiznává, že zbožňuje křupavé kukuřičné chipsy, ale raději je nahrazuje pečenými lupínky z kapusty, které jsou o poznání zdravější a méně kalorické. Příprava je úplně snadná. Listy kapusty jen očistí a omyje, pokape olivovým olejem, posolí, opepří a posype nastrouhaným parmezánem. Vloží do trouby rozpálené na 200 stupňů a peče 15 minut. Křupou prý dokonale.

Načítám