Hlavní obsah

Z jídelníčků celebrit: Jak se udržují ve formě?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Celebritám obvykle více než komukoli jinému záleží na tom, jak vypadají. Zejména mnohé slavné ženy si potrpí na dokonalou postavu, a tak tvrdě cvičí a hlídají si, co snědí. Pokud jste si dali předsevzetí zatočit s kily navíc, budiž vám jídelníček celebrit inspirací.

Článek

Ploché bříško většinou není zadarmo. Vyžaduje pravidelný pohyb a určité omezování v jídle. Ovšem platí, že každému tělu vyhovuje trošku jiná jídelní strategie a jiné potraviny. Jak se stravují slavné dámy, které se mohou pochlubit téměř dokonalými postavami?

Ex vévodkyně Meghan (39) 

Manželka prince Harryho (36) je vyznavačkou zdravého životního stylu. O inspiraci na zdravé pokrmy se dokonce kdysi dělila na vlastním blogu. Ten sice už nefunguje, ale i tak se obecně ví, jaké potraviny herečka upřednostňuje.

Den začíná šálkem teplé vody s citronovou šťávou. K snídani si dává například acai bowl nebo ovesnou kaši. K obědu volí například celozrnný toast s avokádem nebo quinoový salát se zeleninou, zcela se nevyhýbá ani masu. Na odpolední svačinu si dopřeje zeleninovou šťávu a k večeři zase salát, zeleninové tacos nebo sushi.

Nemá v lásce slovo dieta, a tak její životní styl charakterizuje slovo umírněnost. A místo dezertu si ráda vychutná sklenku červeného vína.

Foto: Profimedia.cz

Meghan je krásně štíhlá. Není divu, většinu jídelníčku tvoří zdravé potravinyFoto: Profimedia.cz

Rebel Wilson (40) 

Za poslední rok prošla herečka obrovskou proměnou. Baculaté tváře i velké bříško jsou minulostí. Známá komička totiž shodila už skoro třicet kilogramů. Za jejím úspěchem je nejen pravidelný sport, ale také radikální změna jídelníčku.

Dříve jedla hlavně sacharidy, zajídala stresy a smutek, a stejně měla pořád hlad. V rámci změny stravování jí třikrát denně a zaměřila se na konzumaci zdrojů bílkovin, což jsou u ní zejména kuřecí prsa a ryby. Naopak omezila zdroje sacharidů, hlavně lepek. Přílohy zcela nevyloučila, ale nejí je každý den. Pro lepší střeva pije po ránu teplou vodu s epsomskou solí.

V hubnutí ji pomohlo hlavně počítání kalorií, díky čemuž si mohla občas dopřát i kousek své oblíbené čokolády, jinak sladkosti rapidně omezila.

Foto: Profimedia.cz

Herečka na sobě tvrdě pracuje a je snad v nejlepší formě za celý životFoto: Profimedia.cz

Dara Rolins (48) 

Slovenské zpěvačce už táhne na padesát, ale postavu má naprosto bezkonkurenční. Břišáky a štíhlé křivky ovšem nemá zadarmo. U ní jde o spoustu odříkání, zákazů a příkazů. Zpěvačka je na sebe velmi přísná, ale po letech tvrdého režimu už jí to nedělá problém.

Její jídelníček tvoří hlavně ovoce, zelenina v podobě salátů, polévky, ryby a vývary z hovězího masa vařené 10 až 12 hodin kvůli výživným látkám. Zcela vyloučila mouku, což znamená, že přílohy u ní nenajdete a rozhodně ji neuvidíte s talířem špaget. A když peče, tak zásadně jen z kokosové mouky. Z dezertů si občas dá maximálně hořkou čokoládu nebo trochu zmrzliny.

Foto: Profimedia.cz

Pro Daru Rolins jsou štíhlé křivky a dobrá kondice velmi důležité. V tvrdém režimu je už řadu let, ale třeba bílým vínem nepohrdneFoto: Profimedia.cz

Ivana Jirešová (43) 

Česká herečka vypadá už několik let pořád stejně a částečně je to i díky tomu, že si hlídá, co jí a pravidelně sportuje. Jejími oblíbenými aktivitami jsou jóga a kruhový trénink. Dříve zařazovala do svého života půstové očisty, ale teď už má jídelníček natolik vyčištěný, že to ani nepotřebuje.

Jí ovoce, zeleninu, ořechy, sýry a luštěniny. Příliš nemusí maso. Moučníky pojímá zdravěji, takže se snaží vyhýbat mouce a peče odlehčené verze, v nichž používá červenou řepu nebo ananas.

Foto: Profimedia.cz

Kromě stravy se Ivana Jirešová udržuje také pomocí pohybuFoto: Profimedia.cz

Eva Longoria (45) 

Hereččin jídelníček rozhodně nebyl vždy vyvážený. Při rozvodu s basketbalistou Tonym Parkerem (38) v roce 2011 byla tak ve stresu, že skoro nejedla a přežívala jen na kávě. V minulosti také vyzkoušela nejrůznější diety – stala se vegankou, zcela vyřadila cukr, zkoušela keto.

V poslední době to ale vypadá, že našla svoji zlatou střední cestu. Jídlo si dokáže užít, ale nepřehání to s ním. Snídá většinou vaječné bílky s fazolemi. K obědu si dá klidně těstoviny s omáčkou nebo třeba tacos, což je jedno z jejích nejoblíbenějších jídel. Během pandemie se herečka zdokonalovala ve vaření a žádná surovina pro ni nebyla zapovězená.

Foto: Profimedia.cz

Herečka si ve stravování prošla ledasčím. Zajímavostí je, že se snaží posouvat čas oběda co nejdál, aby večer už nemusela tolik jístFoto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston (51) 

Na zdravém stravování si zakládá i další populární americká herečka. Svému tělu se snaží dávat to, co potřebuje pro správné fungování a dlouhé zdraví.

K snídani u ní vítězí teplá voda s citronem, proteinové smoothie, vejce či avokádo. K obědu si nejčastěji dá salát obohacený o nějakou bílkovinu, třeba v podobě masa. Její oblíbenou svačinkou je jablko s ořechový máslem nebo hrstí ořechů. Hereččina večeře je v podstatě obdobou obědu.

V lednici má také stále připravenou nakrájenou zeleninu a vařená vajíčka pro případ, že by ji přepadl hlad, nebo chuť. Když si chce někdy opravdu zahřešit, objedná si těstoviny, pasta je její velkou vášní.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston miluje těstoviny, ale dává si je jen občasFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám