Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Vykouzlete sobě i celé rodině zdravé, rychlé jídlo, na kterém si pochutnají i ti, co rybu moc nemusí. Křupavá zelenina spolu s kořeněnou rybou a svěžím dipem jsou zkrátka perfektní kombinace.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 250 g tresky
Marináda
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Zelenina
  • 100 g červeného zelí
  • 100 g mrkve
  • 1/4 ks červené cibule
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
Dip
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1/2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky chilli omáčky sriracha
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka soli
K podávání
  • 2 ks pšeničných tortill
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 2 ks jalapeños
Článek

Postup

01.

Rybu nakrájejte na menší kousky velikosti sousta. V misce promíchejte ingredience na marinádu a kousky ryby pěkně obalte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200 °C 10 minut.

02.

Mezitím nakrouhejte zelí na slabé nudličky. Mrkev pomocí škrabky naškrábejte na tenké plátky anebo nakrájejte na tenké hranolky. Cibuli nakrájejte na tenké klínky nebo půlkolečka. Zelí s mrkví a cibulí vložte do mísy, zakápněte 1–2 lžičkami citronové šťávy, javorovým sirupem, olejem a osolte. Promíchejte.

03.

Připravte si dip – promíchejte zakysanou smetanu nebo majonézu s pikantní omáčkou sriracha, ½-1 lžící citronové nebo limetkové šťávy a prolisovaným česnekem. Osolte.

04.

Tortilly opečte na pánvi. Můžete použít dvě větší anebo ideálně 4 minitortilly (o průměru 15 cm). Do každé vložte zeleninu, obložte rybou, zakápněte dipem a zasypejte koriandrem a chilli papričkou.

Užijte si i další lehké rybí pokrmy. Ochutnejte například originální rybí prsty z trouby anebo lososa s ořechovou krustou.

Reklama

Načítám