Hlavní obsah

V Buckinghamském paláci je rušno. S králem Karlem III. se přišli pozdravit Pavlovi i Olena Zelenská

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aktualizováno

Celé Spojené království je dnes na nohou. Na programu je korunovace Karla III., na kterou se sjeli státníci ze všech koutů světa. A už si stihli s novým králem potřást rukou. Kdo si nenechal ujít slavnostní recepci před samotnou korunovací?

Článek

Kolem Buckinghamského paláce je pořádně rušno. Z místa se ohlásil i náš prezidentský pár – Petr Pavel přidal na svůj instagramový účet fotku, kde stojí po boku své, opět dokonale elegantní, ženy Evy.

Naše první dáma nezklamala!

Eva Pavlová si oblékla bledě modré šaty po kolena od své dvorní návrhářky Štěpánky Pivcové, které doplnila překrásnou, bohatě zdobenou kabelkou. Tu navrhla česká výtvarnice a návrhářka Andrea Vytlačilová, která nám k ní řekla: „Její motiv odráží česko-britské vztahy, snoubí se na ní národní symboly česká lípa a anglický dub.“ Lepší reprezentaci jsme si přát nemohli!

Foto: Archiv Andrey Vytlačilové

Hedvábná vyšívaná kabelka má bukové madlo ze součástek nábytkářské firmy TON a zdobena je krystaly PreciosaFoto: Archiv Andrey Vytlačilové

Vážení hosté a jejich módní volby

Na korunovační recepci, na které samozřejmě nechyběli král Karel III., princ William, princezna z Walesu, Catherine (v šatech královské modři), se objevila velká spousta čestných hostů. Z Ukrajiny přiletěla manželka Volodymyra Zelenského Olena, která na sobě měla perfektně střižené černé šaty v midi délce. Výběr šatů nepodcenila ani španělská královna Letizia, která se oblékla do zelenožlutých šatů od módní návrhářky Victorie Beckham.

Ale slušelo to všem dámám bez výjimky – švédská princezna Viktorie přišla v růžových šatech, které podpořila doplňky s metalickými odlesky, řecká princezna Marie-Chantal vsadila na krémové šaty doplněné perlami a monacká kněžna Charlene se odlišila v bledě modrém overalu. Recepci si nenechala ujít ani první dáma Spojených států Jill Biden, kterou doprovázela vnučka.

Reklama

Načítám