Hlavní obsah

Jak ztrestat nevěrníka a užít si konečně bez dětí! Nejhezčí filmy o síle ženského přátelství

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Táhnou za jeden provaz, a i když to není snadné, dokážou velké věci. Jejich přátelství a pospolitost jsou nepřemožitelné a běda tomu, kdo se odhodlaným dámám postaví do cesty. To je jakési neoficiální motto filmů, které oslavují sílu ženského spojenectví. Budete se u nich bavit, smát i inspirovat.

Článek

Ženy by si měly pomáhat! Ví to třeba Blake Lively, která za to pochválila Beyoncé a Taylor Swift, ale věděla to třeba i Madeleine Albright, podle níž je v pekle speciální místo pro ženy, které nepomáhají ostatním ženám. A přesně o tom jsou následující filmy. Jsou to vesměs komedie, ale i když se u nich dobře pobavíte, poselství je jasné. Když se ženy spojí, dosáhnou jakéhokoli cíle.

Klub odložených žen

Skvělá komedie z roku 1996 s úžasným obsazením. Diane Keaton, Bette Midler a Goldie Hawn doslova excelují v rolích tří žen ve středním věku, které jejich manželé vyměnili za „mladší model“. Spojí svoje síly a díky letitým znalostem svých ex dokážou zaútočit tak, jak pánové nečekají. A bude je to stát opravdu hodně, protože dámy se je rozhodly pořádně oškubat!

Matky na tahu

Každá žena, která má alespoň jedno dítě, ví, že rodičovství je pořádná dřina, ale okolí pokládá mateřskou péči za samozřejmost. A v téhle komedii z roku 2016 si tři mámy (Mila Kunis, Kathryn Hahn a Kristen Bell) řeknou, že už mají dost pečení zdravých sušenek, podepisování domácích úkolů a předčítání pohádek. Začnou myslet i na sebe – a nakonec je z toho velká a hodně legrační dámská jízda. A to, že jejich blízcí pochopí, že i mámy potřebují čas a prostor jen pro sebe, je závěrečný bonus. Jestli se vám tahle komedie zalíbí, pusťte si i pokračování Matky na tahu o Vánocích z roku 2017.

Holky z kalendáře

Ani tohle není žádná novinka, naopak. Příběh z roku 2003 je jednoduchý: členky dobročinného spolku shánějí peníze na charitu a ukazuje se, že jejich každoroční kalendář už nezabírá. Je totiž krapet nudný, prodá se ho pár kousků a výtěžek je mizivý. A tak přijde nápad, aby se dámy nechaly nafotit nahé. A i když to není snadné, nakonec se to podaří – z kalendáře je celosvětový hit a zralé dámy trumfnou i sexy modelky. V dramatu exceluje například oscarová herečka Helen Mirren nebo Julie Walters, známá jako paní Weasleyová z potterovské ságy.

Skrytá čísla

Sice to není komedie, ale snímek z roku 2016, který získal tři nominace na Oscara, sem rozhodně patří. Je totiž o třech geniálních matematičkách, které měly smůlu, že se narodily jako ženy, a ještě k tomu jako Afroameričanky do doby, kdy jim společnost – jemně řečeno – moc nefandila. Přesto se popraly s veškerými překážkami, které jim NASA kvůli pohlaví a barvě pleti připravila, a díky jejich výpočtům se podařilo vyslat do vesmíru kosmonauta. Film je inspirovaný skutečnými ženami a vědkyněmi Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) a Mary Jackson (Janelle Monáe).

Jedna za všechny

Hlavním tématem romantické komedie z roku 2014, kde se hlavních tří ženských rolí ujaly Cameron Diaz, Leslie Mann a Kate Upton, je mužská nevěra. Tyhle tři hrdinky by se podle všeho měly nenávidět. Jedna z nich je totiž podváděná manželka a další dvě jsou milenky, které ovšem o existenci oficiální ženy neměly nejmenší tušení. A tak místo aby spolu soupeřily, rozhodnou se spolupracovat a dají proradnému záletníkovi co proto. A čím víc jejich přátelství sílí, tím víc jsou plány na pomstu důmyslnější.

Troufalky

A na závěr tu máme jeden seriál, který potěší milovnice módy a všeho, co tradičně patří do ženského světa. Hrdinkami netflixového hitu jsou tři mladé ženy, nerozlučné kamarádky, které pracují ve slavném módním časopise. A ať jde o pracovní, nebo milostné starosti, jsou tu vždy jedna pro druhou a vždy to spolu zvládnou. A kromě inspirativního přátelství se mohou stát i zdrojem módních nápadů, protože jejich modely většinou stojí za pozornost.

Filmy či seriály jsou jedna věc, ale co knihy? Jestli rády čtete, pak vás pobaví rozhovor s vydavatelem erotických knih: Roste poptávka po gay románech, ale lesbická láska ženy moc nebaví

Načítám