Hlavní obsah

Znáte největší hity Netflixu? Erotika v historických kulisách i tajuplná sci-fi

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Je pravda, že nejoblíbenější streamovací služba současnosti vypaluje jednu seriálovou pecku za druhou. Přesto i v této záplavě hitů lze najít ty, které přece jen září nad ostatními. Znáte nejsledovanější seriály Netflixu?

Článek

Netflix je už pěkně dlouho klíčovým hráčem v distribuci filmového i seriálového obsahu a hitů, které svého času rezonovaly v celosvětovém měřítku, má na kontě plno. Ale znáte seriály, jež jsou historicky divácky nejúspěšnější? Pokud hledáte inspiraci, na co se podívat, tady je velká šance, že budete nadšení.

Stranger Things

Sci-fi seriál zasazený do fiktivního městečka Hawkins v americké Indianě v 80. letech vypráví o skupince dětí, které vyšetřují podivné zmizení kamaráda Willa. A město začne odhalovat svou temnotu a záhady, s nimiž se musejí vypořádat, navíc se tu objeví tajemná dívka Eleven se superschopnostmi. Boj s nadpřirozenými jevy, které místo obklopují, je základní dějovou linií pro všechny série. Zatím proběhly čtyři a ta poslední je aktuálně nejúspěšnější seriálovou řadou v dějinách Netflixu – během prvních 28 dnů od spuštění zaznamenala 1,3 miliardy hodin zhlédnutí.

Foto: Profimedia.cz

Finn Wolfhard (Mike), Millie Bobby Brown (Eleven/Jedenáctka) a Noah Schnapp (Will).Foto: Profimedia.cz

Wednesday

Zatímco se Stranger Things jsou diváci v kontaktu už od roku 2016, druhý největší netflixový hit přistál v nabídce teprve loni na podzim. Tvůrci oblíbeného seriálu Smallville se spojili s mistrem černého humoru režisérem Timem Burtonem a natočili komediální a zároveň hororový příběh o Wednesday Addams. Ano, jde o tu copatou, černovlasou a tak trochu bezcitnou dívku z legendární Addamsovy rodiny. V první řadě seriálu, který měl během čtyř týdnů od spuštění 1,2 miliardy zhlédnutí, vyšetřuje podivínská slečna sérii vražd na Akademii Nevermore. Ve škole ji provází její věrný pomocník – uříznutá ruka Věc. A ne, není vytvořená počítačem! Víte, kdo ruku hraje a jak záběry vznikají?

Foto: Profimedia.cz

Wednesday (Jenna Ortega) a její nejlepší přítel Věc (Victor Dorobantu).Foto: Profimedia.cz

Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera

Skutečný příběh jednoho z nejznámějších sériových vrahů v USA je divákům servírován očima jeho obětí a patří mezi hvězdné novinky loňského podzimu. Desetidílná série dokumentuje život Jeffreyho Dahmera, který v letech 1978 až 1991 zavraždil 17 chlapců a mužů. Seriál poukazuje na deset momentů, kdy byl vrah téměř zadržen, ale nakonec puštěn na svobodu. Během prvního měsíce od vydání příběh celosvětově zaznamenal přes 850 milionů zhlédnutí. Jak moc se seriál míjí s realitou?

Foto: Profimedia.cz

Evan Peters získal za ztvárnění Jeffreyho Dahmera Zlatý glóbus.Foto: Profimedia.cz

Bridgertonovi

Když v prosinci roku 2020 vyšlo romantické a krapet erotické drama Bridgertonovi zasazené do světa londýnské lepší společnosti na počátku 19. století, málokdo tehdy tušil, jaký způsobí poprask. A také, že se stane toho času historicky nejúspěšnějším seriálem na Netflixu. Příběh sleduje osudy osmi sourozenců z rodu Bridgertonových a jejich cestu za štěstím a také snahu zajistit si dobrým sňatkem zářnou budoucnost. Aby se dívky nově uvedené do společnosti zapsaly mezi žádoucí, musejí získat nejen dobré hodnocení od královny, ale také uspět v bulvárním plátku tajemné lady Whistledown.

Foto: Profimedia.cz

Regé-Jean Page a Phoebe Dynevor – seriál udělal z představitelů hlavní dvojice hvězdy.Foto: Profimedia.cz

Lucifer

Také fantasy seriál Lucifer s charismatickým a trochu ďábelským hlavním hrdinou je na Netflixu stálice. V první sérii, která vyšla v roce 2016, se Lucifer v pekle už pěkně nudí, a tak se přestěhuje do divokého Los Angeles. A když se mu podaří zachránit lidský život, rozhodne se lidem pomáhat a stane se poradcem losangeleské policie. Zároveň se ale musí vypořádat s dalšími nadpřirozenými bytostmi a příbuznými, kteří jeho život mezi běžnými smrtelníky tak úplně neschvalují. Z šesti dosud vydaných řad byla největším hitem ta pátá, která si vysloužila v prvních čtyřech týdnech 569 milionů hodin zhlédnutí.

Foto: Profimedia.cz

Lauren German jako policejní vyšetřovatelka a Tom Ellis jako „polepšený“ Lucifer.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám