Hlavní obsah
3,3
(194)
 

Mrkvové sušenky plné oříšků, sušeného ovoce a sytých vloček jsou perfektní řešení jak pro ty, kdo ráno nestíhají, ale chtěli by alespoň po cestě něco posnídat, tak pro každého, kdo odmítá na výletech přežívat o párku v rohlíku...

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
26 kusů
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 2 lžíce drceného lněného semínka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1 špetka soli
  • 1,5 hrnku mrkve
  • 1/2 hrnku rozinek
  • 1 hrnek ořechů a semínek
  • 1/4 kostky másla
  • 3 lžíce medu
Článek

Postup

01.

Lněné semínko zalijte 1/2 hrnkem vody a nechte 10 minut bobtnat.

02.

Polovinu vloček rozmixujte na mouku a všechny smíchejte s kypřicím práškem, skořicí, zázvorem, solí, jemně nastrouhanou mrkví, rozinkami nebo jiným sušeným ovocem, ořechy či semínky (dala jsem slunečnici, kokos a nahrubo nasekané vlašské ořechy), rozpuštěným máslem nebo obdobným množstvím (cca 60 g) kokosového tuku, Nakonec přidejte med. Použít můžete i jiné oblíbené sladidlo (např. cukr či agávový sirup). Množství sladidla lze samozřejmě upravit – myslete na to, že sladké jsou i rozinky.

03.

Přidejte lněná semínka i s vodou, v níž byla namočená, propracujte a rukama tvořte přímo na pečicí papír malé sušenky – na každou stačí větší lžíce těsta.

04.

Pečte asi 15 minut dozlatova, nechte 10 minut vychladnout na plechu. Skladujte v chladu v uzavřené dóze a spotřebujte do pěti dnů.

Tip: Chcete se pustit do pečení sušenek? Přečtěte si šikovný článek plný profesionálních triků Tajemství domácích sušenek.

Snídáte, nebo do sebe ráno nedostanete ani ovocné smoothie? Jestli vás na ranní jídlo neužije, dejte si k svačině ovesné sušenky s jablky a skořicí anebo britské čajové koláčky scones.

Načítám