Hlavní obsah

V 51 letech podruhé matkou. Cameron Diaz zvolila náhradní matku stejně jako Kim Kardashian či Paris Hilton

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve velké většině případů stojí za rozhodnutím, aby odnosila dítě náhradní matka, zdravotní důvody. Výhodou je, že se žena nemusí ohlížet na věk. Jako v případě herečky Cameron Diaz, jež se stala podruhé maminkou v 51 letech.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Proces, při kterém žena nosí a porodí biologickému páru dítě, může být pro některé jedinou možností, jak založit rodinu (když pomineme adopci). Důvodem může být vysoký věk matky, zdravotní komplikace nebo se jedná o stejnopohlavní pár. Tato cesta je finančně i emocionálně náročná, ale vyplatí se! Představujeme sedm slavných párů, které se po ní rozhodly vydat.

Cameron Diaz a Benji Madden

O víkendu manžel jednapadesátileté Cameron Diaz muzikant Benji Madden potvrdil, že se jejich rodina rozrostla o dalšího potomka. K dceři Raddix, již páru porodila náhradní matka v roce 2020, přibyl syn Cardinal. Slavný pár se s novinkou pochlubil na sociálních sítích, kam napsal: „Jsme nadšeni, že můžeme oznámit narození našeho syna Cardinala Maddena. Je úžasný a všichni jsme šťastní, že je tady. Pro bezpečnost a soukromí dětí nebudeme zveřejňovat žádné fotografie – ale je opravdu roztomilý.“ Už v případě dcery nejdřív Cameron s Benjim vyzkoušeli všechny dostupné metody otěhotnění. Beznadějně.

Sarah Jessica Parker a Matthew Broderick

Herci Sarah Jessica a Matthew přivítali na svět dvojčata Tabithu a Marion v roce 2009, odnosila jim je náhradní matka. Pár toužil, aby měl jejich syn James, jehož hvězda seriálu Sex ve městě porodila v roce 2002, sourozence. Herečka v roce 2010 pro časopis Vogue prozradila důvod, proč zvolili náhradní matku: „Zkoušela jsem otěhotnět přirozeně, ale nedařilo se. Proto jsme zvolili tento konvenční způsob.“ Současně v rozhovoru popírá, že by za jejich rozhodnutím stála pohodlnost. „Nepotřebuji večírky ani nic podobného, se svou postavou Carrie ze Sexu ve městě nemám nic společného. Žiju obyčejný život!“

Lucy Liu

Herečka Lucy Liu bez okolků přiznává, že si nechala dítě odnosit náhradní matkou z časových důvodů. V roce 2015 se jí tímto způsobem narodil syn Rockwell Lloyd. „Zdálo se mi to jako správná volba, protože jsem pořád pracovala a nevěděla, kdy budu moci přestat. Rozhodla jsem se pro pravděpodobně nejlepší řešení,“ svěřila se magazínu People. Své soukromí si ale jinak hvězda filmu Charlieho andílci střeží a není ani jasné, jestli je na výchovu sama, nebo má stálého partnera.

Nicole Kidman a Keith Urban

Když byla Nicole Kidman vdaná za herce Toma Cruise, adoptovali společně dvě děti – Isabellu a Connora. Druhému choti, muzikantovi Keithu Urbanovi, porodila v roce 2008 dceru Sunday Rose. Toužili ještě po dalším dítěti, ale přirozenou cestou to nešlo. Proto se rozhodli oslovit náhradní matku. Ta jim v roce 2010 porodila dceru Faith Margaret. „Každý, kdo kdy toužil po dítěti, chápe zklamání a bolest, které prožíváte, když se potýkáte s neplodností,“ řekla Nicol v rozhovoru pro 60 Minutes Australia.

Paris Hilton a Carter Reum

Začátkem loňského roku se slavné dědičce Paris Hilton podařilo stát se matkou syna Phoenixe. Přirozenou cestou to nebylo možné. „Vždycky bylo mým snem být matkou a jsem tak šťastná, že jsme se s Carterem našli,“ řekla magazínu People novopečená maminka. „Jsme tak nadšení, že spolu založíme rodinu, naše srdce explodují láskou k našemu chlapečkovi.“ Hilton sdílela vzrušující zprávu na instagramu a zveřejnila detailní fotografii dítěte, jak jí svírá palec.

Kim Kardashian a Kanye West

Přestože už Kanye West tvoří pár s Biancou Censori, se svou bývalou ženou Kim Kardashian má čtyři děti. Dvě z toho mu slavná influencerka porodila, ale ze zdravotních důvodů už jí nebylo další těhotenství doporučeno, protože trpí preeklampsií. „Kanye chce další děti. Chtěl by jich tak sedm,“ řekla Kardashian v reality show Keeping Up with the Kardashians. Nezbývalo než se obrátit na náhradní matku. V roce 2018 jim porodila dceru Chicago a v lednu 2019 syna Psalma, kteří se tak stali sourozenci syna Sainta a dcery North.

Neil Patrick Harris a David Burtka

Dvojčata Gideon Scott a Harper Grace se narodila pomocí dárkyně vajíček a náhradní matky. „Při zábavném procesu prohlížení různých profilů jsme našli anonymně dárkyni vajíček a poté úžasnou náhradnici, která už předtím pomohla páru stejného pohlaví,“ řekl Neil Patrick Harris v roce 2011 pro magazín People. „Vložili jsme dvě vajíčka, jedno s mým spermatem a jedno s Davidovým a obě vzaly,“ řekl a Burtka dodal, že manželé „nevědí, čí je čí“.

Kolik náhradní mateřství stojí?

Kolik musí celebrity zaplatit za to, aby jim žena dítě odnosila? Z morálního důvodů není cena za „pronájem dělohy“ daná. „Průměrná cena náhradního mateřství pro rodiče v USA je 100 000 dolarů, ale může se pohybovat od 15 tisíc do 250 tisíc,“ říká MaryJane Carnahan, zakladatelka komunity zabývající se náhradním mateřstvím The Biggest Ask. Podle americké právničky Amiry Hasenbush se celkové náklady výrazně liší v závislosti na mnoha různých faktorech, jako je lokalita, pojistné krytí a to, zda využíváte agenturu.

Načítám