Hlavní obsah

Ceny Oscar jsou za námi! To nejlepší z červeného koberce a růžová (K)energie Ryana Goslinga

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oscarová noc je za námi! V Los Angeles se před několika hodinami předávaly prestižní filmové ceny, a ačkoli se nejúspěšnějším snímkem roku stal Oppenheimer, Ryan Gosling postavil svou energií filmového Kena z filmu Barbie celý sál na nohy. Kdo odešel s prestižní soškou a komu to na červeném koberci nejvíc slušelo?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jak na pódiu vtipně poznamenal Ryan Gosling, který ani na minutu nepřestal hrát Kena, je načase nechat té BarbEnheimer rivality. Dva komerčně nejúspěšnější filmy loňského roku konečně znají své oscarové skóre. Oppenheimer získal nejvíc cen – proměnil sedm z třinácti nominací. Film Barbie nakonec jen jednu z osmi. Sošku vybojovala píseň What I Was Made For, kterou se svým bratrem Finneasem O’Connellem složila Billie Eilish.

Ryan Gosling: top moment večera

Píseň z filmu Barbie zazpívala zpěvačka naživo, a ačkoli dojala všechny přítomné, byl to Ryan Gosling coby Ken, který celý sál donutil vstát. Přestože si neodnesl sošku za nejlepšího herce ve vedlejší roli, překypoval (K)energií a předvedl opravdu nezapomenutelnou show.

Foto: Profimedia.cz

Ryan Gosling sice Oscara nezískal, na jeho růžové vystoupení ale jen tak někdo nezapomene. Can You Feel the (K)energy? Cítíte tu (K)energii?Foto: Profimedia.cz

Oscar: Cillian Murphy, Robert Downey Jr. i Emma Stone

Goslingovi cenu vyfoukl Robert Downey Jr., který získal za roli v Oppenheimerovi svého vůbec prvního Oscara. Hlavní kategorii vyhrál Cillian Murphy, který připomněl, že žijeme v oppenheimerovské, myšleno válečné, době a cenu by chtěl věnovat všem mírotvorcům. Snímek si odnesl i hlavní cenu za nejlepší film roku a sošku získal i jeho režisér Christopher Nolan, který vyhrál poprvé, ačkoli má na kontě celou řadu filmových trháků.

V ženské kategorii zvítězila herečka Emma Stone, která si odnesla svého druhého Oscara (prvního má za La La Land). Hvězda filmu Chudáčci byla viditelně dojatá, a když si sošku přebírala, prohlásila, že má na zádech natržené šaty a že je to zjevně z Goslingova vystoupení I’m Just Ken. Za vedlejší roli byla oceněna herečka Da’ Vine Joy Randolph, která získala Oscara za snímek Zimní prázdniny. Svého prvního!

Móda z Oscarů

Na prestižní Oscary si hvězdy a jejich stylisté schovávají doslova to nejlepší, takže bylo velkou otázkou, kdo v čem přijde na červený koberec. Ještě před začátkem večera nechala své šaty mluvit herečka Vanessa Hudgens, když v nich ukázala své těhotenské bříško a tím světu sdělila zprávu, že ji čeká nová role.

Rekordní počet hvězd letos vsadilo na černé šaty. Kromě zmiňované Vanessy Hudgens to byla třeba Eva Longoria, nominovaná Sandra Hüller, Margot Robbie nebo Carey Mulligan a musíme říct, že ani v jednom případě to nebyla nuda. Naší favoritkou nicméně byla Carey Mulligan, které si oblékla šaty ve stylu mořské panny.

Tradiční oscarovou volbou jsou samozřejmě šaty z efektních materiálů a v této kategorii nejvíc ohromila herečka America Ferrera. Ačkoli si za svou roli v hitu Barbie sošku neodnesla, vsadila na růžovou a zabodovala. Nádherné šaty si oblékla i Emily Blunt, Charlize Theron nebo Gabrielle Union. A zapomenout nesmíme ani na vítězku Emmu Stone, která vsadila na peplum šaty bez ramínek.

Které dámě byste udělili módního Oscara vy? Hlasujte v anketě pod článkem pro TOP 10 nejkrásnějších modelů.

Anketa

Která hvězda přišla nejlépe oblečená na Oscary 2024?
Emma Stone
5,3 %
Margot Robbie
5,3 %
Emily Blunt
2,9 %
Carey Mulligan
31,1 %
America Ferrera
2,1 %
Vanessa Hudgens
1,6 %
Charlize Theron
3,6 %
Da'Vine Joy Randolph
1,8 %
Eva Longoria
41,1 %
Jennifer Lawrence
5,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1994 čtenářů.

Načítám