Hlavní obsah

Slavné ženy, které se toho nebojí ani po šedesátce: Rozjet to umí Heidi Janků i Helen Mirren

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Je to jen pár dnů, co se Heidi Janků trochu neplánovaně odvázala v jednom pražském baru na baru. A hned se objevili kritici, podle kterých už na takové „blbiny“ nemá věk. Vážně? Dnešní ženy se umí bavit bez ohledu na datum svého narození, a to je dobře. Tyhle slavné dámy jsou toho důkazem!

Článek

Někdo možná s nostalgií vzpomíná na tetu Pa z komedie Eva tropí hlouposti, která ve filmu slavila 60. narozeniny, a jejíž největší výstřelek je pletení ponožek.

Nic proti tomu, film je to zábavný a rozhodně patří ke klasice, kterou stojí za to zhlédnout. Ale pak se to chce vrátit zpátky do současnosti a přijmout fakt, že dnešní ženy jsou už jinde. I v „důchodovém“ věku vypadají skvěle, jsou vitální, žijí aktivně a jednoduše se umí bavit. A díkybohu za to, protože možná právě smíchu, tanci a dobré náladě vděčí za to, jak jsou fit!

Heidi Janků (60)

Měl to být úplně obyčejný večer, ale osud to prostě nachystal jinak. Heidi Janků si zašla s kamarádkou na večeři a pak do baru na jeden drink. Jenže náhodou potkaly Leoše MarešeŠtěpána Kozuba, daly se s nimi do řeči a najednou z toho byl bezva večírek. A když z reproduktorů začala znít snad nejslavnější písnička Heidi Janků „Když se načančám“, nebylo v jejích silách to jen tak přejít. A tak Heidi zpívala, tančila, následně s pomocí hostů vyskočila na barový pult a předvedla super show. Skvěle se bavila ona, její přátelé i celý bar!

Helen Mirren (77)

Helen Mirren je prostě boží! Za své herecké umění získala Oscara (za roli Alžběty II. ve filmu Královna), za svůj módní vkus plný barev, originálních modelů a odvážných kousků sklízí obdiv pravidelně, nebojí se ani být spontánní, a když má chuť, tak si zatančí. Třeba v dešti s Vinem Dieselem (snímkem se pochlubila na Instagramu) a nebo jen tak ve velké večerní a sama se sebou, když se zrovna cítila jako princezna.

Iris Apfel (101)

Tahle dáma je živoucí legenda. Je to americká byznysmenka, bytová designérka a především neskutečná módní ikona (koukněte na její Instagram). Je jí neuvěřitelných 101 let, je aktivní na sociálních sítích, svět ohromuje nádhernými módními kreacemi a vlastně dnes a denně dokazuje, že jste staří jen tak, jak se sami cítíte. A svoje 101. narozeniny oslavila tanečkem na píseň velmi extravagantní zpěvačky Lizzo, jejímž fanouškům je většinou o mnoho a mnoho desítek let méně.

Diane Keaton (77)

I tahle herečka se víc než o své datum narození stará o to, aby si život užívala, jak jen to jde. Má super styl, patří mezi módní ikony, úsměv neodkládá nejspíš ani na spaní, a když má chuť tančit, prostě tančí.

Naposledy ji ze židle zvedla nová písnička Miley Cyrus Flowers (květiny). A k instagramovému videu pro ni dala herečka jednoduchý vzkaz: „Tvoje neuvěřitelná píseň mi dala důvod tančit na vlastním dvorku“.

Sharon Stone (64)

Když se řekne Sharon Stone, všichni si samozřejmě vybaví legendární film Základní instinkt a hlavně ikonickou sexy scénu bez kalhotek. I tři dekády poté ale herečka platí za krásku, která má styl a vkus. A čas od času se umí pořádně odvázat. Na instagramu sdílela svoje taneční kreace v třpytivém zeleném kostýmku, videem ze zákulisí ukázala, že i při práci si najde čas na trochu zábavy, smíchu a legrace. Ale nejspíš to má v genech, loni totiž sdílela i video, na kterém tančí její maminka Dorothy (90).

Věk je opravdu jen číslo a je mnoho žen, které jsou toho důkazem. Třeba Susan Sarandon a ty druhé: slavné krásky 70+

Reklama