Hlavní obsah

Neúmyslné zabití, nepromyšlená facka i soudy: Incidenty, které slavným ohrozily kariéru

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Točí filmy s milionovými honoráři, fanoušci je milují, mají se dobře, ale potom přijde rána – jedna nešťastná událost nebo nevhodné chování, které jim obrátí život na ruby a ukončí nebo vážně ohrozí zbytek kariéry. Které nejen hollywoodské herce něco takového potkalo?

Článek

Zdraví, nepromyšlená facka i obvinění ze zneužití. Tyto ale i další důvody vedou k tomu, že rozjetá kariéra slavných herců a hereček zažije útlum nebo dokonce dospěje ke svému konci. Přečtěte si, koho potkala taková zkušenost.

Alec Baldwin (64)

Americký herec se loni v říjnu ocitl velmi nedobrovolně na předních stránkách nejen bulvárních novin. Při natáčení westernového snímku Rust v Novém Mexiku se v jeho zbrani totiž omylem ocitl ostrý náboj a on zastřelil kameramanku Halynu Hutchins (✝42) a zranil režiséra Joela Souzu (50). Incident, po kterém se hollywoodská hvězda zhroutila, nyní vyšetřuje policie. Herec tvrdí, že se domníval, že mu zbrojířka podala prázdnou zbraň, a dokonce prý ani nezmáčkl spoušť. I v případě, že se prokáže, že herec za smutnou událost nijak nemohl, je to značný zásah do jeho kariéry. Nechal se slyšet, že už nikdy nechce pracovat se zbraněmi. Po pětiměsíční pauze se nicméně letos v březnu k herectví vrátil a měl by pracovat na dvou nových filmech.

Foto: Profimedia.cz

Herec se po incidentu zhroutil, ale nyní už znovu natáčíFoto: Profimedia.cz

Will Smith (53)

Poměrně čerstvá je kauza z letošních Oscarů. Herec a moderátor Chris Rock (57) během večera nevhodně vtipkoval o holé hlavě herečky Jady Pinkett Smith (50), která o vlasy přišla kvůli onemocnění jménem alopecie. Moderátor jí řekl, že jí to sluší a že se na ni těší v pokračování filmu G. I. Joe. Hereččin manžel Will Smith nejprve působil pobaveně, ale když viděl nelibou reakci své ženy, vstal a autorovi vtipu jednu vrazil. Přestože se herec za své chování poté omluvil, neobešlo se bez následků. Podle dostupných informací by měl mít zakázán vstup na Oscary po dobu dalších deseti let a zády se k němu začaly obracet i mnohé filmové společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Herec nejprve svému kolegovi jednu ubalil a pak si nakráčel pro Oscara za roli ve filmu Král Richard: Zrození šampiónek (2021)Foto: Profimedia.cz

Chris Noth (67)

Z poslední doby lze zmínit také případ amerického herce, který se proslavil jako Pan Božský v seriálu Sex ve městě (1998–2004). Legendární série se v loňském roce vrátila prostřednictvím pokračování A jak to bylo dál... (2021–2022) a herec se měl objevit v prvním a potom také v posledním díle. První ještě stihnul, ale z posledního ho nakonec tvůrci před premiérou vystřihli. Postupně se totiž začaly ozývat ženy, které tvrdily, že se k nim Chris Noth choval nevhodně anebo je dokonce sexuálně zneužil. Přestože herec tato nařčení odmítá, policie zahájila na konci loňského roku vyšetřování. Zatím není jasné, kdy očekávat výsledky, ale už od začátku čelí americká hvězda důsledkům. Vyhodili ho například ze seriálu Equalizer (2021–2022) a distancovala se od něj také jeho zastupující agentura.

Foto: Profimedia.cz

Za herce se nepostavily ani jeho seriálové kolegyně, které vyjádřily podporu údajně zneužitým ženámFoto: Profimedia.cz

Amber Heard (36) a Johny Depp (58)

Existuje asi málo těch, kteří kauzu hollywoodských hvězd v posledních týdnech nezaznamenali. Hvězda Aquamana (2018) Heard uveřejnila v roce 2018 esej pro Washington Post, kde se označila za oběť domácího násilí. Nikoho nejmenovala, ale všichni měli jasno a britský bulvár Deppa označil za mlátiče žen. Populární herec začal přicházet o práci –⁠ ztratil například roli černokněžníka Grindelwalda ve filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022). Soudil se v Británii, ale verdikt zněl, že nešlo o pomluvu, protože zmíněné označení je v podstatě pravdivé.

A tak se šel herec soudit do Ameriky. V procesu, který skončil nedávno, porota rozhodla, že herečka o svém exmanželovi šířila pomluvu, a stanovila jí peněžní pokutu ve výši deseti milionů dolarů. Depp jí musí zaplatit dva miliony za vyjádření svého právníka z roku 2020, který označil její obvinění za zneužívání a podvod.

Depp podle svých slov dostal „zpátky svůj život“, naopak fanoušci požadují, aby byla Heard vystřihnutá z pokračování série Aquaman and the Lost Kingdom (2023). Podle všeho byla její role výrazně zkrácena. A na nějaké dobré nabídky to zřejmě do budoucna nevypadá.

Foto: Profimedia.cz

Verdikt soudu herečku rozhodně nepotěšil a plánuje se odvolatFoto: Profimedia.cz

Pavel Trávníček (71)

Ve svém věku už by sice měl nárok na to užívat si důchodcovského života, ale herci to mají většinou jinak a s prací nedokážou přestat. Je ale dost možné, že k tomu českého herce donutí spíše okolnosti než svobodná vůle. Na začátku letošního roku se totiž začaly objevovat hlasy žen, které herce obvinily ze sexuálního zneužívání nebo z pokusu o něj. Přestože herec nařčení odmítá, policie zahájila vyšetřování.

Foto: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

V březnu si herec z rukou prezidenta převzal státní vyznamenáníFoto: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Reklama

Načítám