Hlavní obsah

Hráči mezi slavnými: kdo kraluje pokeru a kdo ruletě?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hazardní hry jsou vzrušující, ale někdy i nebezpečné. Mnohé celebrity mají s návštěvami kasin bohaté zkušenosti. Komu se podařilo udržet svůj koníček na uzdě a kdo balancoval na hraně závislosti?

Článek

Kasina některé slavné osobnosti přitahují jako magnet. A aby ne. Ono se to hned lépe hazarduje, když má člověk pořádně tučné konto! Jenže i k celebritám se může štěstěna obrátit zády. Kdo pokoušel osud zvlášť vydatně?

Jaromír Jágr (49)

Česká hokejová legenda byla jednu dobu v kasinu jako doma. Hokejista to bral jako odreagování od náročných zápasů i tréninků. Hrával nejen v kamenných pobočkách, ale věnoval se i nejrůznějšímu on-line sázení. Ke gamblerství se ale nikdy oficiálně nepřiznal. Americký magazín Complex ho v minulosti zařadil na deváté místo žebříčku největších gamblerů sportovních dějin. Hráč prý měl v 90. letech u jedné herní společnosti dluh, který v přepočtu činil skoro třicet milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Hazardní záliby Jaromíra Jágra jsou už minulostFoto: Profimedia.cz

Tiger Woods (45)

Někdy se může zdát, že sportovci mají zálibu v hazardu v krvi. Zpátky se totiž podle zpráv z jeho okolí nedržel ani legendární americký golfista, který byl údajně jednu dobu v kasinech pečený vařený. Asi má sklony k závislostnímu chování, protože se v minulosti léčil ze závislosti na drogách i na sexu, což mu významně pošramotilo reputaci i kariéru.

Foto: Profimedia.cz

Tiger Woods býval miláčkem davů, ale dnes má dost pošramocenou pověstFoto: Profimedia.cz

Matt Damon (50)

Hráčskou duši má i známý hollywoodský herec. Dokonce si hazardního hráče zahrál ve filmu Hráči (1998) režiséra Johna Dahla (64) a velmi věrohodně ho ztvárnil. A není divu: dostával rady od Johnnyho Chana (64), jednoho z nejlepších pokerových hráčů na světě. I v soukromém životě má herec rád především poker, nepohrdne však ani blackjackem a účastní se i turnajů.

Foto: Profimedia.cz

Matt Damon je herec, a proto umí pokerový výraz nasadit vždy, když je třebaFoto: Profimedia.cz

Charlie Sheen (55)

Vyhořelá filmová a seriálová hvězda byla závislá snad na všem, na čem se dá závislost vypěstovat. V jeho životopise je alkohol, drogy a také sex, což údajně dokládají tisíce žen, které mu během let prošly postelí. HIV pozitivní herec byl dříve častým návštěvníkem kasin a jeho exmanželka Denise Richards (50) na něj prozradila, že každý den sázel na výsledky sportovních klání. Přišel tak o stovky tisíc dolarů, a když se mu nedařilo, byl prý nebývale protivný a rozmrzelý.

Foto: Profimedia.cz

Charlie Sheen má sklony k různým závislostemFoto: Profimedia.cz

Tobey Maguire (46)

Slabost pro hry pro dospělé má i na první pohled nesmělý představitel Spidermana. V roce 2011 byl dokonce zapletený do soudního sporu kolem nelegálních pokerových turnajů s vysokými sázkami. Tímto případem se inspiroval snímek Velká hra (2017) režiséra Aarona Sorkina (60). V současnosti není známo, jestli se herec pokeru stále věnuje, nebo s ním definitivně sekl.

Foto: Profimedia.cz

Tobey Maguire na pokerovém turnaji v roce 2011Foto: Profimedia.cz

Pamela Anderson (54)

Přestože jsou muži v kasinech vidět asi častěji, rozhodně nejde o jejich výhradní prostor. Do her zasahují i mnohé ženy. Třeba sexbomba z Pobřežní hlídky (1989–2001) ovládá poker na vysoké úrovni. Dokonce se při hře seznámila s exmanželem Rickem Salomonem (53), profesionálním hráčem. Hazard může být tedy i pořádně romantický.

Foto: Profimedia.cz

Díky hazardu získala Pamela Anderson jednu ze svých velkých lásekFoto: Profimedia.cz

Michal Horáček (68)

Významný český textař a bývalý kandidát na prezidenta má k hazardu blízko celý život, však také po revoluci spoluzakládal známou sázkovou kancelář. Zkušeností z aktivní hráčské minulosti nelituje, prý mu sázky pomohly stát si pevně za svým názorem, získat úctu k pravidlům a také schopnost zvládat prohry.

Foto: Profimedia.cz

Michal Horáček je autorem zajímavé knihy Habitus hazardního hráče, která je pozoruhodnou sondou do světa hazarduFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám