Hlavní obsah

Natřeli to modrá Farna, Bendig s vlečkou a paví Burešová světu? Čeští slavíci versus ceny MTV

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máme za sebou letošní jubilejní Slavíky, kteří se v sobotu rozdávaly po šedesáté. Byla to samozřejmě velká událost. Ale v německém Düsseldorfu se konala podobná sláva – rozdávaly se tam ceny MTV EMAs 2022. Jak na módním poli obstály české hvězdy ve srovnání s těmi zahraničními?

Článek

Slavnostní předávání Českých slavíků je vždy velká událost, ale letos měla akce ještě větší punc výjimečnosti. Jednalo se o jubilejní 60. ročník, a tak nebyla nouze o honosné večerní róby, extravaganci, originalitu, snahu o to být nepřehlédnutelný.

O den později se podobná akce konala i v německém Düsseldorfu, kde se rozdávaly evropské ceny hudební televize MTV. A i tam vyrazily známé hvězdy na červený koberec se vší parádou. Jak dopadly v oblasti módy naše celebrity v porovnání s těmi zahraničními?

Ewa Farna a Bebe Rexha

Foto: Profimedia.cz

Obě zpěvačky vsadily na výraznou modrou barvuFoto: Profimedia.cz

Ewa Farna, která získala v kategorii zpěvaček stříbrného slavíka, se obecně extravagance nebojí. I když často čelí kritice, má vždy svůj vlastní styl. Nejinak tomu bylo letos, kdy vsadila na výrazně modrý upnutý overal, kozačky a rukavičky ve stejné barvě a černé sako s výraznými ramenními vycpávkami. A aby té originality nebylo málo, model doplnila modrou čelenkou ve vlasech.

Modrá ale byla dobrá i pro Bebe Rexhu, americkou zpěvačku albánského původu. I ona oblékla výrazně modrý upnutý overal, jen místo saka model „vyzdobila“ jakýmsi gigantickým volánem. Těžko říct, kdo je tady vítěz, za nás je to tak trochu plichta.

Eva Burešová a Ava Max

Foto: Profimedia.cz

Vyloženě ženský střih a především nepřehlédnutelná sukně, to byl model těchto dvou umělkyňFoto: Profimedia.cz

Eva Burešová, která si odnesla bronzového slavíka, uchvátila krásnou róbou, které dominovala sukně z „pavích“ per. Klobouk dolů před tím, v jaké je zpěvačka formě tři měsíce po porodu svého druhého potomka.

Podobný model vynesla na ceny MTV i americká zpěvačka (mimochodem také albánského původu) Ava Max. V horní části šatů byla sice odvážnější než Burešová, tvořila ho v podstatě jen podprsenka, ale sukně byla podobně objemná. Jen místo pavích per ji zdobil květinový potisk. Za nás obě vypadaly super a dress code rozhodně splnily.

Lucie Vondráčková a Harriet Rose

Foto: Profimedia.cz

Není kalhotový kostým jako kalhotový kostýmFoto: Profimedia.cz

Kalhotové kostýmy jsou in a ve správném pojetí umí skvěle suplovat velkou večerní. V případě zpěvačky Lucie Vondráčkové není pochyb o tom, že to vyšlo. Bílý kostýmek, kde zpěvačka pod sako neoblékla nic a její hrudník zdobily jen šperky, byl rozhodně elegantní a na akci se hodil.

Jak ale pojala kalhotový kostým americká hudebnice indického původu Harriet Rose, je při nejmenším diskutabilní. Originální jistě byl, nepřehlédnutelný též, ovšem pojďme si přiznat, že první, co vám přijde při pohledu na ni na mysl, jsou cirkusoví klauni.

Pokáč a David Guetta

Foto: Profimedia.cz

Na červeném koberci nejsou pod drobnohledem jen dámy, ale i pánovéFoto: Profimedia.cz

Dávno už neplatí, že na slavnostní události vyráží pánové jen v černém smokingu. I do světa pánské módy patří odvaha a originalita.

A tak písničkář Pokáč na Slavíky dorazil v sametovém vzorovaném smokingu, což určitě nebyla úplně špatná volba. Přesto ale máme pocit, že oblek mu mohl lépe padnout, a klidně se mohl víc odvázat při výběru košile a motýlku.

A co slavný francouzský DJ David Guetta? Těžko říct, jaký byl na udílení cen televize MTV dress code, ale tohle podle nás nemá se slavnostním outfitem společného v podstatě nic. Snad jen, že je Guetta v černém.

Jan Bendig a Riccardo Simonetti

Foto: Profimedia.cz

Pokus o nepřehlédnutelnou originalitu, to tyhle dvě celebrity spojujeFoto: Profimedia.cz

Mladý zpěvák Jan Bendig s módou rád experimentuje a jinak tomu nebylo ani letos. Oblékl kostým od mladé návrhářky Debbie Brown s nepřehlédnutelnou vlečkou. Ale především model zdobily podobizny všech, kteří někdy v minulosti vyhráli Slavíka. A tak na sobě měl Bendig například Karla Gotta, Lucii Bílou, Waldemara Matušku či Helenu Vondráčkovou. Pro někoho to samozřejmě může být moc, ale jedno se mu upřít nedá – má to nápad a hlavně symboliku!

O velkou extravaganci se na MTV EMAs pokusil i německý moderátor, bavič a model Riccardo Simonetti. I on oblékl potištěný kostým, jen místo vlečky to zkusil s extravagantním kloboukem. Jeho oblečení „zdobily“ peníze a asi tím taky chtěl něco říct, ale za nás tady vyhrává přece jen Bendig.

Lucie Bílá a Elettra Lamborghini

Foto: Profimedia.cz

Bílá je elegantní a jen málokdy nefunguje, jak máFoto: Profimedia.cz

Zlatá slavice a absolutní vítězka sobotních Českých slavíků Lucie Bílá i italská hvězda Elettra Lamborghini vsadily na bílou barvu a eleganci. A ani jedna neudělala chybu. Sofistikovaný střih kopírující krásné ženské křivky, zdobení v podobě šperků (Lucie Bílá) či zlatého lemování výstřihu, průstřihů a rukávu (Elettra Lamborghini), jednoduchost, prostě klasika, co funguje. Za nás tady remíza.

Kromě pár diskutabilních vtípků se letošní Čeští slavíci obešly bez větších skandálů. V minulosti tomu bývalo ale jinak. Jen si vzpomeňte. Třeba takový Landa na Slavíkovi a další podivná vystoupení celebrit

Reklama

Načítám