Hlavní obsah

Meghan Markle dorazila na akci v L. A. bez Harryho, ale krásná. Pokochejte se i dalšími outfity

Foto: Robin L Marshall/FilmMagic, Gettyimages.com

Foto: Robin L Marshall/FilmMagic, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Los Angeles se konala velká dámská jízda. Proběhlo totiž slavnostní udílení cen Variety Power of Women, jimiž americký magazín Variety každoročně oceňuje ženy, kterým se daný rok povedlo něco velkého a významného. Ale dá se říct, že oceněným dámám pozornost tak trochu ukradla Meghan Markle.

Článek

V minulosti si cenu Variety Power of Women (v překladu Rozmanitá síla žen) odnesly například Oprah Winfrey, Hillary and Chelsea Clintonovy, loni pak třeba herečka Drew Barrymore, Kim Cattrall nebo Venus Williams. Letošní ceny oslavovaly především ženskou odolnost a mezi oceněnými dámami se objevila jména jako Billie Eilish, Margot Robbie či Carey Mulligan.

Meghan Markle - největší hvězda

Pravda je ale taková, že největší pozornost na sebe bezesporu strhla vévodkyně ze Sussexu Meghan. Na akci dorazila v krásných světle béžových šatech od luxusní značky Proenza Schouler a střevíčkách Aquazzura. Jedno jí nelze upřít – vypadala báječně a opět dokázala, že v módě rozhodně nechybuje.

Poprask ale nezpůsobil jen její outfit, ale především fakt, že na galavečer dorazila bez svého manžela, prince Harryho. To by mohlo nahrávat šuškandě, podle níž jejich vztah není tak idylický, jak by se mohlo zdát. Podobné drby ale Meghan okamžitě rozptýlila tím, když nadšeně vyprávěla, jak si s manželem užívají každou minutu se svými dětmi.

Oceněné dámy

Buďme ale fér, čtvrteční slavnostní udílení cen patřilo především oceněným. Je mezi nimi i  herečka Carey Mulligan. Zahrála si například ve snímku Když promluvila. Hrála v něm novinářku urputně hledající ženu, která by se konečně nebála promluvit o nechutných praktikách slavného filmového producenta Harveyho Weinsteina. Za roli byla nominována na Oscara a Zlatý glóbus. Letos je ale oceněna především za pomoc dětem z oblastí zasažených konfliktem.

Cenu si odnesla i zpěvačka Billie Eilish, která se často zasazuje o ženská práva a cenu získala za svůj boj proti klimatické krizi a nedostatku potravin.

Ocenění Producent roku si pak odnesla herečka Margot Robbie s manželem Tomem Ackerleyem a producentem Joseyem McNamarou - spoluzakladateli produkční společnosti LuckyChap, která zaměstnává jako produkční převážně ženy. Herečka Emily Blunt si odnesla cenu za to, že věnuje hodně své energie a sil na pomoc dětem s koktáním a dalšími vadami řeči.

Tyhle dámy dělají ženám rozhodně čest, snaží se pomáhat, kde je potřeba, a lze je označit za feministky. Ale pak jsou tu ženy, jež to mají jinak. Jedině muž je skutečný vůdce a ženy mají být měkké: Slavné dámy, které se nehlásí k feminismu

Načítám