Hlavní obsah

Nejslavnější milenka Monica Lewinská v padesáti modelkou: Ženy, jděte volit prezidenta!

Foto: Reformation

Foto: Reformation

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná nejslavnější milenka světa, ale také módní návrhářka a nyní, ve svých padesáti letech, i modelka. Monica Lewinská, žena, o jejímž sexu s exprezidentem USA Billem Clintonem se svět dozvěděl i ty největší detaily, nafotila módní kampaň s politickým přesahem. V krásných šatech vyzývá ženy, aby šly k prezidentským volbám. Na tom, kdo sedí v Bílém domě, jí zjevně záleží.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

„Spolu s Monikou Lewinskou vám připomínáme, že máte sílu. A že letos musíte jít hlasovat.“ Tak touhle větou uvádí značka udržitelných šatů Reformation novou módní kampaň, v níž hraje roli hlavní modelky právě Monica Lewinská, a odkazuje tím na blížící se americké prezidentské volby.

Krásná, ženská a do politiky stále zapálená

Nutno přiznat, že Monica Lewinská na snímcích vypadá skvěle. Svět si ji možná stále pamatuje jako mladinkou černovlásku se sexy ženskými křivkami, ale ona dokazuje, že skoro 30 let od poměru s tehdejším prezidentem USA Billem Clintonem je možná mnohem víc sexy než tehdy. A že přibývající roky nemusí být na obtíž – takhle sofistikovaně, elegantně a přitažlivě snad nikdy nevypadala. Při pohledu na ni má člověk chuť si u značky Reformation něco koupit. I když šaty vyjdou na víc než devět tisíc a třeba kabelka s příhodným názvem Monica stojí 14 500 korun, obchodní tah je to nejspíš chytrý.

Nicméně, nejde jen o šaty, ale opět i o politiku. V rámci módní kampaně totiž Lewinská vyzývá ženy, aby šly k volbám a aktivně se zapojily do rozhodování o tom, kdo bude příštím americkým prezidentem. „Možnost volit je způsob, jak být slyšet, a je to také nejvíc určující aspekt naší demokracie,“ říká.

Aféra Clinton–Lewinská

Podle značky Reformation patří Monica Lewinská již dlouhé roky k ženám, které pomáhají ostatním zástupkyním něžného pohlaví, aby byly slyšet a měly vliv. Proto si ji pro kampaň vybrali. Faktem je, že jen málokterá žena může říct, že dokázala být tak „hlasitá“, že způsobila jeden z největších sexuálních skandálů ve světě politiky a málem svrhla amerického prezidenta.

Pro ty, kteří si aféru „Monicagate“ už nepamatují, nebo ji nezažili, malá rekapitulace. Lewinská jako mladá stážistka upoutala tehdejšího amerického prezidenta Billa Clintona a mezi lety 1995 a 1996 mezi nimi došlo k intimnímu sblížení.

Lewinská se o svém poměru zmínila své kolegyni a kamarádce, ta ovšem pustila tajemství do světa. A začalo něco, co si do té doby asi nikdo ani neuměl představit. Clinton zapíral, vše skončilo u soudu a svět hltal veškeré detaily jejich poměru. Že spolu měli devětkrát orální sex, Lewinská vypovídala, kde a jak k němu docházelo, a když už to vypadalo, že nic překvapivějšího se nemůže stát, před soud se dostal důkaz v podobě šatů Lewinské, na nichž bylo i dva roky po aférce prezidentovo zaschlé sperma.

Na prezidentovi záleží

Sněmovna reprezentantů sice Clintona nakonec uznala vinným z křivopřísežnictví, ale Senát obvinění v roce 1999 zamítl. Na postu prezidenta se tak Clinton udržel, s jeho nevěrou se zjevně srovnala i jeho manželka Hillary Clinton, a i když poslední den ve své funkci zálety nakonec přiznal, na jeho život a kariéru to vliv v podstatě nemělo. Monica Lewinská to měla o dost těžší. Prý měla dlouho problém sehnat práci a pro všechny byla ta „mrcha“, co svedla prezidenta a málem ho připravila o kariéru. Vydělat peníze a postavit se na vlastní nohy jí pomohla vzpomínková kniha Říkali jí stíhačka, která vyšla v roce 1999. A možná je pravda, že na aktuální módní kampaň je Lewinská ta pravá, protože ona asi opravdu ví lépe než kdokoli jiný, že na tom, kdo sedí v Bílém domě, zatraceně záleží!

Je pravda, že proslavit se jen díky nevěře s jiným mužem, asi není sen žádné ženy. Ale Monica Lewinská není zdaleka jediná, které se to stalo. Tohle jsou další Slavné milenky: Kdo je známý kvůli pletkám s ženatým mužem?

Načítám