Hlavní obsah

Nemocný Štěpán Kozub: Astmatický záchvat, náběh na infarkt a emotivní vzkaz fanouškům. Je mi líp!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve čtvrtek vyděsil herec a komik Štěpán Kozub své fanoušky instagramovým statusem o tom, že se loučí a dává si pauzu kvůli zdravotním problémům. Teď už si ale mohou částečně oddechnout, komik nejenže objasnil, co přesně ho trápí, ale také v emotivním vyjádření slíbil, že se brzy vrátí. Zdraví je ale opravdu přednější než cokoli, a tak není jedinou českou celebritou, která si dala kariérní pauzu do doby, než bude zase fit.

Článek

„Nepíše se mi to úplně nejlépe, ale na nějaký čas se s vámi budu muset rozloučit jak zde na sociálních sítích, tak na živých vystoupeních. Zdraví je důležitější a já jsem se bohužel dostal na hranu. Léčím se. Není to snadné. Pracuji na tom a věřím, že se brzy opět uvidíme buď v divadle, v clubu, nebo kdekoli jinde,“ oznámil Štěpán Kozub na Instagramu ve čtvrtek. Všem bylo jasné, že nejde o žádnou banální chřipečku, že k přerušení skvěle rozjeté kariéry, korunované dvěma vyprodanými vystoupeními v O2 Areně, musel mít pádný důvod.

Astmatický záchvat a náběh na infarkt

O den později přišly první trochu jasnější informace o tom, co ho trápí, a rozhodně to nebyly zprávy příjemné. Kozub se od dětství léčí s komplikovaným onemocněním dýchacích cest a trpí astmatem, k tomu všemu se přidal i zánět a průšvih byl na světě. Na Nový rok kolem půlnoci dostal Kozub těžký astmatický záchvat a musel vyhledat lékařskou pomoc. Tepová frekvence se mu zvýšila natolik, že to lékaři označili za náběh na lehký infarkt. Dá se říct, že jen tak tak unikl hospitalizaci, i tak musel ale být doma několik dní na kyslíku.

Dnes konečně přišly lepší zprávy. V poměrně emotivním vyjádření se Kozub na svém instagramu ozval fanouškům a slíbil, že se určitě brzy zase potkají v divadle, klubu či na koncertě. „Konečně se po pěti dnech můj zdravotní stav zlepšuje, konečně můžu mluvit a popadnout dech,“ začal. Připomněl, že se opravdu od dětství léčí s komplikovaným onemocněním dýchacích cest, které se v návalu pracovních povinností výrazně zhoršilo. Krátké video, které zveřejnil, je ale důkazem, že už je mu o něco lépe. Kozub svým fanouškům poděkoval za krásné a povzbudivé zprávy, ale co je nejdůležitější, slíbil, že brzy bude snad zase fit. „Věřím, že velmi brzy, opravdu velmi brzy se zase uvidíme v divadle, protože se na vás moc těším. I když je mi takhle, tak si myslím, že smích pomáhá,“ řekl.

Kdo další seknul s prací?

Podobně jako Štěpán Kozub musely slibně rozjetou kariéru na čas přerušit i jiné slavné osobnosti. Někdy si cestu, po které se vydaly, sice vybraly sami, ale nedokázaly vydržet následný tlak, jiným do života zasáhla vážná nemoc. Kdo a z jakého důvodu opustil milovanou práci?

Daniela Brzobohatá

Moderátorka Daniela Brzobohatá, dříve Písařovicová patří mezi naše nejúspěšnější novinářky. O to větší šok byl, když po 16 letech opustila Českou televizi. Po pětiměsíční pauze přešla na DVTV, ale loni v říjnu se rozhodla odejít a spolupracovat s nimi jen externě. I když se Daniela vyjádřila, že chce trávit více času doma, s Ondřejem Brzobohatým, za něhož se v září 2023 provdala, pravda může být úplně jinde. Po takovém tempu, kterému dlouhé roky bez pauzy čelila, může prožívat syndrom vyhoření. Pauza je v tomto případě jediným možným řešením.

Robert Kodym

V 90. letech slavil Robert Kodym s kapelami Lucie a Wanastowi vjecy nevídaný úspěch. Ten ale bohužel neunesl a adrenalin z koncertů utápěl v alkoholu, který se stal jeho pánem hlavně v době covidu, kdy nemohl koncertovat. Úplně mu propadl. V roce 2022 nebylo zbytí a musel nastoupit na dvouměsíční pobyt v léčebně Červený Dvůr. „Myslím, že mi má žena zachránila život,“ vyjádřil se. Nyní už je z Roberta abstinent, ale nucená pauza byla nezbytností.

Simona Stašová

Pracovní nasazení zdědila Simona Stašová po své mamince Jiřině Bohdalové. Pro divácký potlesk je schopná mnohé vydržet, a není tak divu, že leckdy na prkna, která znamenají svět, přichází i s nachlazením. To se jí ale loni v prosinci vymstilo. To, co se zdálo jako banalita, se ukázalo vážnější a Simonu to vyřadilo z pracovního procesu na několik dní. Snad ji to poučilo natolik, aby příště nemoci nepřecházela.

Anna K

Nucené pracovní pauze čelila také zpěvačka Anna K. V roce 2010 jí lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. Stáhla se do ústranní a věnovala se jen sama sobě. Když se zdálo, že má vyhráno a naplno si zase užívala pozornosti fanoušků, přišla v roce 2017 další hrůzná zpráva – rakovina se vrátila. Tentokrát ale dál vystupovala. Léčbu ukončila před šesti lety a zdá se, že to nejhorší už má definitivně za sebou.

Vít Starý

Když se v roce 2004 na české scéně objevila kapela Mandrage, bylo to jako zjevení. Přesně taková parta kluků tady chyběla. Frontman kapely Vít Starý ale slávu neunesl a propadl drogám. Navíc mu lékaři zjistili cukrovku. Nadějná pětice hudebníků se rozpadla a Vítek bojoval nejen se závislostí, ale i depresemi. Podle nejnovějších informací je už ale z nejhoršího venku a plánuje comeback.

Poznámka redakce: text byl aktualizován 6.1. o emotivní prohlášení Štěpána Kozuba, kde se vyjádřil o svém zdravotním stavu.

Načítám