Hlavní obsah

Obří skandály slavných: Paris Hilton chtěla být Dianou, ale uniklá erotická nahrávka jí zničila pověst…

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budovat kariéru a slavit pracovní úspěchy po celém světě je jedna věc, soukromý život druhá. Když o vás do médií uniknou kompromitující materiály, můžete se stavět na hlavu a mít miliony fanoušků, a přesto máte po reputaci. Své o tom ví například dědička hotelového impéria nebo autorka Harryho Pottera.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Máloco je tak vrtkavé jako sláva v showbyznysu. Jeden den se hřejete na výsluní, druhý den jste vyvrhel a přijdete o reputaci, fanoušky i práci. Důvody můžou být různé: obvinění z trestného činu, nevhodné komentáře, uniklé kompromitující materiály a podobně. Své o tom vědí mnozí slavní. Někteří už svoji pověst a kariéru nezachránili.

J. K. Rowling neuznává transgender

Jedna z nejúspěšnějších spisovatelek poslední doby. Svět jí vděčí za kouzelnického chlapce Harryho Pottera nebo detektiva C. B. Strika. J. K. Rowling je nejen továrna na slávu a peníze, ale také žena s velkým talentem, která má vliv. Proto by měla pečlivě vážit, k čemu se veřejně vyjadřuje.

Před pár lety se navezla do kultury rušení (cancel culture) a zveřejnila transfobní komentáře na Twitteru. Vypadalo to, že sama sebe společensky zlikvidovala. Jeden z těch tweetů se týkal „lidí, kteří menstruují“, pro které podle Rowling bývalo specifické slovo (měla na mysli „ženy“). Od spisovatelky, která „vrátila děti ke knihám“, se tehdy distancovali i někteří herci z Harryho Pottera a nebyla ani pozvána na oslavy 20. výročí filmu. V současnosti jí vyšla další skvělá kniha o Cormoranu Strikovi a jeho důvtipné kolegyni.

Paris Hilton a její uniklé erotické video

Narodila se do rodiny Hiltonů, se zlatou lžičkou v puse, jenže to jí nestačilo. Paris Hilton chtěla být nejen bohatá, ale i slavná. Brzy se z ní stala profesionální celebrita, která nechyběla na žádné společenské události a máloco si ze svého soukromí nechávala pro sebe.

Co jí ale zajistilo celosvětovou slávu, byla nahrávka sexuálních hrátek, kterou před dvaceti lety zveřejnil její bývalý přítel. Nahrávka byla už tehdy staršího data, Paris na ní bylo 18 let a její vykutálený partner ji nazval 1 Night in Paris. Hilton později řekla, že jí zničila ne snad život, ale reputaci určitě a rozhodně jí překazila sen stát se druhou princeznou Dianou. Toužila jít ve šlépějích elegantní královny srdcí, ale už to nebylo možné.

Kevin Spacey sváděl mladíky

Desítky let se zdálo, že obsadit oscarového herce Kevina Spaceyho do filmu je záruka úspěchu. Soupis jeho projektů je úctyhodný, filmy jako Obvyklí podezřelí nebo Americká krása patří do zlatého fondu kinematografie a exceloval i v divácky oceňovaném seriálu Dům z karet coby zlý manipulátor.

Pak se ale začali ozývat muži, které měl v minulosti sexuálně obtěžovat a některé i zneužít. Případy se začal zabývat soud. Filmové produkce na nic nečekaly a ihned vynesly odsuzující rozsudek. Hollywood dal od Spaceyho ruce pryč. Skončil mimo jiné ve zmíněném seriálu a například z filmu Všechny prachy světa byly vymazány scény, ve kterých se objevil. Nakonec byl zproštěn obvinění, jeho pověst byla ale nevratně poškozena.

Megan Fox přirovnala režiséra k Hitlerovi

Nepsané pravidlo showbyznysu říká, že není dobré přirovnávat režiséry filmů, ve kterých hrajete, k Hitlerovi. To ale nikdo neřekl Megan Fox, a tak přirovnala k fašistickému vůdci režiséra Michaela Baye, s nímž natáčela úspěšnou filmovou sérii Transformers. Bay se podle ní na place choval jako diktátor, konkrétně Hitler. Co se dělo pak? Musela odejít. Vyhodil ji sám Steven Spielberg, výkonný producent série.

Fox si od té doby v ničem úspěšném nezahrála a má čím dál více pověst profesionální celebrity, která na sebe upozorňuje hlavně divokým životním stylem.

Wesley Snipes neplatil daně

Wesley Snipes byl hvězdou akčních filmů, ikonickým Bladem (napůl člověk a napůl upír) a idolem mnoha žen i mužů. Pak se ale rozhodl, že platit daně není cool… To ovšem jen málokdy projde bez povšimnutí a hercova dlužná částka (cca 15 milionů dolarů) byla tak vysoká, že byl v roce 2008 odsouzen ke třem letům odnětí svobody a v roce 2010 nastoupil do vězení.

On sám vinu popíral, cítil se podvedený daňovými úředníky (těžko říct, jakým způsobem), a ač byl v roce 2013 propuštěn z vězení, na svoji úspěšnou kariéru už nikdy nenavázal. Jak je vidět, nemít čistý trestní rejstřík také není cool.

Načítám