Hlavní obsah

Romantická gesta Petra a Evy Pavlových během kampaně: Co na ně říká expert na řeč těla

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

O historii, vzdělání nebo práci nově zvoleného prezidenta Petra Pavla už toho víme dost. Během kampaně se však projevil i jako velký gentleman a milující manžel. Nešlo si nevšimnout vzájemné náklonnosti a romantických gest, kterými častoval svou ženu. A nutno říct, že to bylo vzájemné. Co o nich neverbální komunikace vypovídá?

Článek

Nový prezidentský pár Petr PavelEva Pavlová byli během kampaně v neustálém hledáčku všech médií, byli středem pozornosti také na sociálních sítích, při veřejných vystupováních na náměstích nebo různých akcích.

Je jasné, že byli pod neustálým tlakem, a přestože měli za sebou celý podpůrný tým odborníků, největší oporou si byli ve výsledku sobě navzájem. A přestože Petr Pavel působil vždy velmi sebejistě, důstojně a klidně, zatímco jeho žena občas projevila lehkou nervozitu, jejich vzájemná gesta poukázala na několik věcí.

Foto: Profimedia.cz

Eva Pavlová dokazuje svému muži neustálou podporu, celou kampaní spolu prošli doslova ruku v ruceFoto: Profimedia.cz

Vyjádření důvěry

Petru Pavlovi bylo občas během debaty vytýkáno, že příliš neprojevuje emoce kvůli jeho vojenskému výcviku. Ne vždy je však emoce nutné vyjadřovat hlasitě, i neverbální komunikace mnohé naznačí. A pokud jste sledovali předvolební období bedlivě, nemohli jste si nevšimnout, že nejvíce emocí věnoval své ženě, kterou držel po celou dobu za ruku. Ona vyzařuje směrem k němu důvěru.

Foto: Profimedia.cz

Letmé dotyky probíhaly i před veřejnou debatou v Národním muzeuFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Manželé u voleb v domovské obci ČernoučekFoto: Profimedia.cz

Hledání opory

„Paní Eva podle mne nepůsobila, že by chtěla být příliš vidět a dostat se do popředí, ale z gest na fotografiích vidíme, že manželovi vyjadřuje neustálou důvěru. Při veřejném vystupování je vždy podle etikety po jeho pravé ruce a časté dotyky naznačují, že mu věří, ale zároveň v něm nejspíš stále hledá oporu,“ domnívá se expert na řeč těla Ondřej Staněk.

Foto: ANNA BOHÁČOVÁ / MAFRA / Profimedia

Láskyplná náklonnost manželů byla během kampaně vidět při každé příležitostiFoto: ANNA BOHÁČOVÁ / MAFRA / Profimedia

Foto: TASR, Profimedia.cz

Výsledky prezidentských voleb dojaly Evu Pavlovou k slzámFoto: TASR, Profimedia.cz

Podle experta působí paní Eva přirozeně a je vidět, že manželův dotek je pro ni velmi důležitým gestem, stejně jako objetí či polibek. „Třeba i detail zavřených očí při polibku je výrazem důvěry a oddanosti, říká tím, že je jí blízkost manžela příjemná, že si ji užívá,“ doplňuje Staněk, podle něhož nepůsobí tato osobní gesta jako vykalkulovaná. O tom svědčilo i dojetí Pavlové po bezprostředním oznámení o vítězi voleb.

Reklama

Načítám