Hlavní obsah

Slavní a jejich trans děti. Pohlaví si změnili potomci Cher či Jamie Lee Curtis

Foto: Kevin Mazur/WireImage - GettyImages.com

Foto: Kevin Mazur/WireImage - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jejich genderová identita není v souladu s jejich biologickým pohlavím. Jsou to dívky uvězněné v tělech mužů či muži uvěznění v ženských tělech. Odhodlat se jít s pravdou ven a třeba i podstoupit změnu pohlaví vyžaduje velikou sílu a odvahu. A bez podpory blízkých je to dvojnásob náročné. Tihle slavní ale svým dětem oporou rozhodně byli a jsou!

Článek

Je těžké si to jen představit, ale život transgender lidí není snadný. Buď strávíte celý život tajením svých pocitů, budete se snažit být „normální“ a deprese, velké psychické obtíže, a dokonce i sebevražedné sklony vás s největší pravděpodobností neminou.

Nebo se rozhodnete být tím, čím doopravdy jste, a to i za cenu, že ne každý vás pochopí. Přiznat, že jste trans, a projít náročným procesem změny pohlaví, to je velmi těžké. A podpora a pomoc nejbližších jsou přitom k nezaplacení. Tihle mladí lidé měli štěstí: jejich slavní rodiče je milují takové, jací jsou, a plně je podporují při hledání osobního štěstí.

Cher a syn Chaz

Dnes dospělý muž Chaz se narodil jako dívka a od slavných rodičů (jeho otcem byl hudebník Sonny Bono) dostal jméno Chastity. V talkshow Oprah Winfrey se ale před lety svěřil, že v podstatě od puberty, kdy se jeho dětské tělo začalo měnit, se nenáviděl. Nesnášel své bující křivky: jeho tělo se chovalo jinak, než se cítil.

Nakonec se rozhodl pro změnu pohlaví. A jak to zvládla jeho matka, zpěvačka Cher? Podle Chaze to přijala celkem v klidu, ovšem když na ni poprvé promluvil mužským hlasem (díky hormonální léčbě), dopadlo to na ni. Samozřejmě nepomáhal ani tlak médií, která se honila za senzací. Nakonec se ale Cher se situací v klidu vyrovnala, změnu přijala a se synem Chazem skvěle vychází.

Tori Spelling a syn Liam

Herečka, kterou proslavila především role Donny v legendárním seriálu Beverly Hills 90210, se poslední roky věnuje především rodině. Koneckonců – se svým mužem Deanem má hned pět dětí. Jejich manželství je ovšem poněkud divočejší, na manžela prasklo několik nevěr, léčil se ze závislosti na sexu, vztah procházel mnoha krizemi a v současnosti se zdá, že se tentokrát opravdu rozvádějí.

Přes to všechno samozřejmě zůstávají milujícími rodiči. A když jim loni jejich nejstarší syn Liam (narodil se v roce 2007) oznámil, že je trans, přijali to s hrdostí. Otec mu pak podporu a lásku vyjádřil i veřejně prostřednictvím sociálních sítí.

Cynthia Nixon a syn Samuel

Herečka, kterou určitě znáte jako právničku Mirandu z nezapomenutelného seriálu Sex ve městě, má tři děti. S exmanželem má dva syny – Samuela a Charlese –, třetího synka Maxe porodila její současná manželka Christine Marinoni.

A právě nejstarší syn Samuel přišel před pěti lety s tím, že je trans. A asi nikoho nepřekvapí, že herečka, která roky veřejně podporuje LGBT komunitu, přijala synův coming out s klidem a pochopením a je mu velkou oporou.

Jamie Lee Curtis a dcera Ruby

Jamie Lee Curtis není jen úchvatná oscarová herečka, ale také dvojnásobná maminka. S manželem adoptovali dvě děti: dceru Anne a syna Thomase. A právě z Thomase je dnes žena jménem Ruby. „Láska je láska. Mateřská láska nezná odsouzení. Jako matka stojím naprosto solidárně za svými dětmi…,“ napsala herečka na instagram ke své fotce s dcerou.

A i Ruby, která se loni vdala a vzala si svou přítelkyni, pro magazín People uvedla, že se reakce matky a otce rozhodně nebála: „Mám totiž velké štěstí. Na rozdíl od mnoha rodičů mých přátel a známých mě totiž ti moji celý život přijímali takovou, jaká jsem, ať už jsem dělala cokoliv.“

Annette Bening a syn Stephen Ira

Slavní herečtí manželé Annette Bening a Warren Beatty spolu mají čtyři děti: dva syny a dvě dcery. Původně ale měli dcery tři, Stephen Ira se totiž narodil jako dívka Kathlyn.

Když mu bylo 14 let, rodičům přiznal, že se jako dívka vůbec necítí. Okamžitě se ho rozhodli podpořit, nezpochybňovat ho a výsledek je, že z Kathlyn je nyní úspěšný dospělý muž – spisovatel, básník, influencer a filmový tvůrce. A jeho rodiče jsou na něj neskonale pyšní. Několikrát se nechali slyšet, že to, co v životě dokázal a s čím vším se vyrovnal, zvládl s naprostou grácií a odvahou.

Charlize Theron a dcera Jackson

Další skvělá herečka a žena s velkým srdcem. Charlize Theron adoptovala dvě děti: syna Jacksona a dceru August. Když byly chlapečkovi tři roky, přišel za maminkou a oznámil „já nejsem kluk“. A ona se už tehdy rozhodla dopřát dítěti prostor vyrůst v to, čím doopravdy je.

V roce 2019 pak pro Daily Mail uvedla, že se syn cítí být dívkou a ona to plně podporuje: „Mám dvě krásné dcery, které chci jako každý rodič chránit a chci, aby se jim dařilo. Narodily se takové, jaké jsou… Není na mně, abych rozhodovala, čím chtějí být. Mým úkolem je oslavovat je a milovat a ujistit se, že mají vše, co potřebují, aby byly tím, čím chtějí být.“

Načítám