Hlavní obsah

Zřejmě dobré geny! Čeští sourozenci, kteří jsou úspěšní nejen ve světě showbyznysu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří jsou si podobní víc, jiní méně. Někteří bez sebe nedají ani ránu, jiní měli vztah komplikovanější a načas se jejich cesty rozešly. Slavní sourozenci v showbyznysu rozhodně nejsou výjimkou. Dnes slaví 53. narozeniny Dalibor Gondík, který má se svou sestrou vztah přímo příkladný.

Článek

Když se řekne Dalibor Gondík, všechny hned napadne Adéla Gondíková. Málokteří čeští showbyznysoví sourozenci jsou spolu tak úzce spjatí. V současné době už se tolik nepotkávají pracovně, ale v minulosti to byla velká jízda. A nejsou jediní. Kapela Bacily bratří Neckářů oslavila padesátiny, sestry Geislerovy spolu pracují. Co ti další?

Dalibor a Adéla Gondíkovi

Dnešní oslavenec se proslavil v páru se svou mladší sestrou. Dalibor a Adéla Gondíkovi jsou si extrémně blízcí, naladění na stejnou humornou notu a i televizní nabídky nedostávali zvlášť, ale dohromady. Patřili k tvářím televize Nova, byli mezi prvními moderátory Snídaně s Novou, měli vlastní show Gondíci nebo Go-Go šou, uváděli Rady ptáka Loskutáka.

V současné době již pracují více separé, oba ale moderují v Českém rozhlase (Dalibor Ranní dvojku, Adéla Blízká setkání), on se věnuje běhání a měl pořad S karavanem po Slovensku, ona hraje v divadle a užívá si turistiku s manželem Jiřím Langmajerem.

Foto: Profimedia.cz

Ve svých show nebyli jen moderátory, ale také zpívali, tančili a bavili vtipnými scénkamiFoto: Profimedia.cz

Václav a Jan Neckářovi

Známější z obou bratrů je bezpochyby starší Václav, který se proslavil jako součást tria Golden Kids, hrál v oscarovém snímku Ostře sledované vlaky a Šíleně smutná princezna. V roce 1971 spoluzakládal skupinu Bacily, ve které hrál se svým bratrem Janem. A jsou na více než padesátileté fungování oba velmi pyšní.

Jan Neckář je hudebník, zpěvák a skladatel, který složil úspěšné hity pro svého bratra (Doktor Dam Di Dam či Půlnoční) i jiné interprety. A jak si byli odmalička zvyklí pomáhat, tak jsou si oporou i v dospělosti, mladší Jan je Václavovým manažerem a pomáhají si i během zdravotních potíží.

Foto: Profimedia.cz

Pohádat se prý také umí, nikdy to ale jejich vztah neovlivniloFoto: Profimedia.cz

Mariana a Jakub Prachařovi

Dělí je více než desetiletý věkový rozdíl, ale to rozhodně nemá vliv na pouto, jaké mezi sebou mají děti Dany Batulkové a Davida Prachaře, Jakub a Mariana. On je populární herec (na konci března bude mít premiéru film Buď chlap!), moderátor a zpěvák a byl ženatý s Agátou Hanychovou, s níž má dceru Miu. Ona se živí především jako influencerka, ale koketuje s herectvím a zpěvem a miluje cestování. Během pandemie se sešli opět pod jednou střechou, vrátili se totiž k mamince a užívali si strasti i slasti společného bydlení.

Foto: Profimedia.cz

V rozhovoru pro Proženy se Mariana svěřila, že nejhorší bulvární útoky celá rodina zažívala v době, kdy se její bratr rozvádělFoto: Profimedia.cz

Lenka a Erika Stárkovy

Sestry Stárkovy jsou si podobné jako dvojčata, a když se spolu objeví na červeném koberci, ostatní mají problém je rozeznat. Kdo však vždy přesně ví, která je starší ze sester, Lenka, je herec Václav Neužil (představitel Emila Zátopka ve filmu Davida Ondříčka). Je to totiž jeho manželka a matka jejich syna Vincenta. Na rozdíl od sestry se ale nevěnuje herectví, je produkční. Erika Stárková se nejvíc proslavila jako transgender Pavel/Dáša v seriálu Most! a skvělá byla i v soutěži Tvoje tvář má známý hlas. Kromě toho, že jsou si extrémně podobné, jsou si i velmi blízké.

Foto: Profimedia.cz

Mladší Erika (vlevo) kromě herectví pracovala i jako chůva a loni se sama stala maminkouFoto: Profimedia.cz

Rudolf a Jan Hrušínští

Synové legendárního herce Rudolfa Hrušínského nejstaršího se rozhodně potatili a patří mezi elitu českého hereckého světa. Oba se věnují filmové, seriálové i divadelní tvorbě, nedávno si společně zahráli ve filmu Ach, ta láska nebeská. Mladší Jan je principálem Divadla Na Jezerce, starší Rudolf kromě umění miluje rybaření.

I když měli v minulosti spory (které se pravděpodobně týkaly dědictví a finančního vyrovnání) a jejich kontakt byl sporadický, nakonec vše vyřešili a usmířili se. Přispěly k tomu sice zdravotní potíže obou a strach jeden o druhého, ale důležité je, že si dokázali odpustit.

Foto: Profimedia.cz

Jejich otec by byl jistě rád, že synové zakopali válečnou sekeruFoto: Profimedia.cz

Lenka, Anna a Ester Geislerovy

Slyší spíš na oslovení Lela, Aňa a Eťa. Nejstarší z rusovlasých sester se pomamila a je výtvarnice a autorka úspěšných komiksů (např. Zen žen), prostřední je jednou z nejúspěšnějších českých hereček (Želary, Nevinnost, Prezidentka) a nejmladší, přestože v mládí koketovala s modelingem, se dnes věnuje také hraní (Snowboarďáci, LOVEní) a spoluzaložila úspěšný projekt Terapie sdílením.

Sestry Geislerovy spojuje barva vlasů i smysl pro humor a lidskost a prý by se nenašlo nic, v čem se vyloženě liší. Rády se potkávají i pracovně: Lela ilustrovala Aniny diáře a jejich děti se spolu objevily před kamerou, sestry spolu chodí na akce, byly společně tvářemi reklamních kampaní a plánují vydat rodinnou kuchařku.

Foto: Pavel Machan / CNC / Profimedia

S láskou vzpomínají na dětství, výchovu od své maminky a rodinné receptyFoto: Pavel Machan / CNC / Profimedia

Soňa a Zuzana Norisovy

V Česku se jako první proslavila mladší ze sester Norisových, Zuzana. Přestože ve filmu Filipa Renče Rebelové hrály obě, Soňa v té době ještě neprorazila. Zuzana hrála v seriálech Dokonalý svět nebo Letiště a dodnes u ní převažují role v komediích a romantických filmech. Vrátila se na Slovensko a věnuje se kromě hraní i rodině, ale nabídky z Česka chodí stále.

Soni si čeští diváci více všimli ve filmu Václav a v seriálu Přešlapy (tam se Zuzanou hrály sestry). Následovaly role v seriálech z policejního prostředí (Policie Modrava nebo V.I.P. vraždy), ale i příjemné komedie.

Na první pohled jsou každá jiná, ale i když mají novináři tendenci jejich kariéry porovnávat, ony se vzájemně podporují.

Foto: Profimedia.cz

Sestry mezi sebou mají pětiletý věkový rozdíl a od dob Rebelů (2001) se téměř nezměnily (Soňa je vlevo)Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám