Hlavní obsah

Spory slavných sourozenců: Některé mají šťastný konec

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Sourozenecké spory a dohady některé lidi provázejí jen v dětství, u jiných se objevují i v dospělosti. Není to nic nebývalého, ale pokud se jedná o známé osoby, je to více vidět. Nějakou dobu už se řeší vztah britských princů, ale nejsou to zdaleka jediní slavní sourozenci, kteří se nepohodli.

Článek

Menší či větší rozepři se sourozencem zažije během života asi každý a nevyhýbá se to ani celebritám. Připomeňte si u příležitosti Mezinárodního dne sourozenců (10. dubna), k jakým slavným roztržkám došlo během let a že při troše dobré vůle se dá ledasco překonat a zakopat válečnou sekeru. Kdo se nepohodl a byl u toho málem celý svět?

Sestry Kardashianovy

Reality show Držte krok s Kardashianovými se vysílá od roku 2007. Její hlavní protagonistky jsou dost temperamentní a divák byl svědkem řady vyhrocených momentů. Velké napětí mezi sestrami Kim (40), Kourtney (41) a Khloé (36) přetrvává přibližně od roku 2018. Kourtney se prý přestalo líbit, že show zasahuje příliš do jejího soukromí, ovšem sestry na to měly jiný názor. Kourtney v rámci show například prohlásila, že se za svou rodinu stydí, Kim zase Kourtney sdělila, že je prý nejméně zajímavá na pohled, a podobných slovních přestřelek byla celá řada. V rámci 18. série se Kim a Kourtney dokonce popraly a napjatá atmosféra přetrvává. V roce 2021 se odvysílala poslední,  20. řada reality show.

Foto: Profimedia.cz

Slavné sestry Kourtney, Khloé a Kim (zleva) si do vlasů vjíždějí celkem pravidelněFoto: Profimedia.cz

Princové William (38) a Harry (36)

Dlouhé měsíce se táhnou sourozenecké problémy mezi britskými princi Williamem a Harrym. Přispěla k nim pravděpodobně i skutečnost, že se mladší bratr rozhodl s manželkou Meghan (39) vzdát oficiálních rolí v britské královské rodině. V roce 2019 princ Harry poprvé veřejně přiznal, že se s bratrem odcizili a každý jde jinou cestou. O ochladnutí vztahu hovořil i s moderátorkou Oprah Winfrey (67), která vedla s rebelujícím párem velmi sledované interview.

Foto: Profimedia.cz

Zatímco princ William (vpravo) zodpovědně plní povinnosti, které vyplývají z jeho postavení, Harry se rozhodl pro jiný životní stylFoto: Profimedia.cz

Julia (53) a Eric (64) Robertsovi

Za roli ve filmu Splašený vlak (1985) Andreje Končalovského (83) byl bratr hvězdné Pretty Woman dokonce nominovaný na Oscara, postupem času však jeho kariéra upadala a zastínila ho dnes slavnější sestra Julia. Jejich cesty se v minulosti rozdělily zejména proto, že herec začal mít problémy s alkoholem a drogami. Když se Eric rozešel s herečkou Kelly Cunningham, jeho sestra jí pomáhala v soudním sporu o péči o jejich dceru, herečku Emmu Roberts (30). Sourozenci se usmířili v roce 2004, poté co Eric sestru navštívil v porodnici, když se jí narodila dvojčata.

Foto: Profimedia.cz

Julia Roberts se proti bratrovi postavila v soudním sporu, ale nakonec se sourozenci usmířiliFoto: Profimedia.cz

Jana (81) a Hana (74) Brejchovy

Podle dostupných informací spolu sestry Brejchovy nemluví už desítky let. Jako příčina sporů se uvádí hlavní role ve snímku Lásky jedné plavovlásky (1965), do které režisér Miloš Forman (✝86) obsadil Hanu, přestože Jana byla v letech 1958 až 1962 jeho manželkou. Film měl velký úspěch, a dokonce si vysloužil nominaci na Oscara. Žárlivost tak mohla být rozbuškou sesterských problémů a nic nenasvědčuje, že by se vztahy měly ještě někdy urovnat.

Foto: Profimedia.cz, Marek Pátek / CNC / Profimedia

Jana Brejchová (vlevo) se potýká s Parkinsonovou chorobou a na veřejnosti už se neobjevujeFoto: Profimedia.cz, Marek Pátek / CNC / Profimedia

Rudolf (74) a Jan (65) Hrušínští

Příčinou sporu slavných hereckých bratrů bylo dědictví, konkrétně vila, jejímiž majiteli se stali po smrti maminky a kde oba žili. Rudolf se chtěl odstěhovat, ale prý nebyl spokojený s částkou, kterou mu bratr Jan nabídl za odkup jeho části. Problém měl starší bratr údajně i také s tím, jak Jan financoval Divadlo Na Jezerce. Vztahy se ovšem postupem času vystříbřily a teď už spolu slavní sourozenci zase komunikují.

Foto: Profimedia.cz

V poslední době jsou spory zažehnány a bratři si sourozenecké pouto opět užívajíFoto: Profimedia.cz

Madonna (62) a Christopher Ciccone (60)

Také vztah mezi velikou popovou hvězdou a jejím bratrem utrpěl velké rány, které se asi nikdy zcela nezacelí. Přitom si v minulosti byli velmi blízcí, a dokonce spolu dlouhá léta pracovali. Jenže vztahy se během let zhoršily a v roce 2008 Christopher vydal vzpomínkovou knihu Život s Madonnou. Popsal v ní detaily nejen z jejího milostného života. Několik let spolu proto nemluvili, ale potom se prý usmířili. Původní dobré vztahy se ale asi už nikdy neobnoví.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvaččin bratr si v knize nebral servítky a odhalil i věci, které si jako milující sourozenec měl nechat pro sebeFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám