Hlavní obsah

Rozhodla se pro plastiku povislého břicha po čtyřech dětech. Chtěla být krásná nevěsta

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za nízkým sebevědomím mnoha žen stojí změna postavy po dětech. Je to i případ maminky čtyř dětí, které po porodu zůstala povolená kůže na břiše. A protože má právě před svatbou a chtěla se jako nevěsta cítit krásně, rozhodla se nejen změnit svůj životní styl, ale také podstoupit plastickou operaci.

Článek

Zuzana dala život čtyřem dětem a těhotenství si na její postavě vybrala daň: Po posledním porodu jí zůstala hodně povolená kůže na břiše. Za povislé břicho se mladá maminka styděla a neustále přemýšlela, jak ho co nejlépe skrýt pod oblečením. Pak ovšem s partnerem začali chystat svatbu a pro ni to byl zlomový okamžik – protože rodina už další děti neplánuje, rozhodla se Zuzana pro plastickou operaci břicha, aby se ve svém těle znovu cítila hezky.

Nejen kůže, ale především svaly

K plochému bříšku dopomohla Zuzaně abdominoplastika na klinice Medicom Clinic v Brně. „Abdominoplastika je často indikována u žen, které mají za sebou vícečetná těhotenství, kdy dochází k rozestupu přímých břišních svalů a vyklenutí břišní stěny. Druhou skupinou klientek jsou ty, které trpěly v minulosti výraznou nadváhou. U těchto žen je ale nutné, aby před výkonem značně zredukovaly váhu, protože tuk uvnitř břicha chirurgicky odstranit nelze,“ vysvětluje plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno Pavel Brychta.

Smyslem abdominoplastiky tedy primárně není odstranění nadbytečné kůže a podkožního tuku, ale zpětné sešití podélných břišních svalů, často také bývá nutný posun pupku směrem nahoru. A zejména ve spojení s liposukcí bývá efekt abdominoplastiky velmi výrazný.

Sen o plochém bříšku

Před zákrokem absolvovala Zuzana konzultaci, kde jí lékař vysvětlil všechny detaily o průběhu operace i následné rekonvalescence. Díky tomu nebyla mladá maminka nervózní – naopak se těšila na změnu, kterou jí abdominoplastika přinese. Představovala si, jak bude vypadat s plochým bříškem, a bude si konečně moct dovolit upnuté oblečení.

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Abdominoplastika: stav před zákrokem a po němFoto: Archiv MEDICOM clinic

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Některé následky po těhotenství a porodu se nedají odstranit ani cvičením, ani hubnutímFoto: Archiv MEDICOM clinic

Pomohla i liposukce

Zuzanu operoval plastický chirurg Martin Fiala, který zvolil kromě abdominoplastiky ještě liposukci: „Provedl jsem dva zákroky najednou pro dosažení lepšího vytvarování postavy. Nejenže jsem odstranil přebytečnou kůži na břiše a vyřešil jsem rozestup břišního svalstva, v závěru operace jsem také vymodeloval bříško pomocí liposukce, což je odstátí přebytečného tuku.“

Je to nový začátek

Zuzana je s výsledkem moc spokojená: „Operace proběhla skvěle a i během rekonvalescence jsem se cítila v pohodě. Když jsem poprvé viděla výsledek, byla jsem nadšená.“ Operace tak splnila všechna její očekávání.

Ploché bříško jí přineslo vyšší sebevědomí a už se za své tělo nestydí ani ho neschovává do volného oblečení. Také okolí si všimlo změny a Zuzana si užívá slov chvály. Zákrok jí navíc dodal novou životní energii a motivaci pokračovat ve zdravém životnímu stylu, aby si udržela ploché břicho i po zákroku.

Článek vznikl ve spolupráci s klinikou Medicom Clinic.

Načítám