Hlavní obsah

Klára (25): O plastice prsou přemýšlela dlouho, po kojení se rozhodla. Operace jí vrátila ženskost

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nad plastickou operací prsou přemýšlela paní Klára už delší dobu. Přála si vypadat lépe a víc žensky, ale stále se nemohla odhodlat. Hlavní impuls nakonec přišel po narození dítěte. Kojení prsa změnilo natolik, že už dál neváhala.

Článek

O zvětšení prsou uvažovala Klára (25) už dlouho, ale stále to odkládala. Až když se po odkojení dítěte podívala do zrcadla, rozhodla se, že nadešel ten pravý čas.

Šikovné řešení po kojení

Na kliniku Medicom Clinic vyrazila Klára s odhodláním domluvit se na augmentaci, tedy na zvětšení prsou. Jde o běžný zákrok, který často volí ženy po narození dětí a změně prsou po kojení. „Tvar prsů se po těhotenství a kojení u většiny žen mění ve smyslu poklesu a ztráty objemu. Augmentace silikonovými implantáty je pak dobré řešení, jak vrátit prsům původní tvar, velikost a plnost dekoltu. Výhodou je možnost úpravy do požadovaného tvaru a velikosti,“ říká MUDr. Petros Christodoulou, primář Kliniky plastické chirurgie Fakultní nemocnice Bulovka.

A právě po takovém vylepšení Klára toužila. A i když o něm uvažovala dlouho a nakonec se rozhodla, jisté pochyby a trochu i strach v ní stále byly. „Naštěstí byl na klinice milý personál, takže jsem se skoro přestala bát, a strach mě úplně přešel při konzultaci u doktora Pavla Horyny, který mi všechno ochotně vysvětlil. A všechny obavy byly pryč,“ vzpomíná Klára.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Při první konzultaci se Klára a Pavel Horyna dohodli na augmentaci s modelacíFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Nakonec nezůstalo jen u zvětšení

A primář Pavel Horyna upřesňuje: „Paní Klára se na mne obrátila s prosbou o řešení prázdného a povislého poprsí, které ji trápilo po dvou těhotenstvích a po kojení. Doporučil jsem jí zvětšení prsou pomocí silikonových implantátů spojené s modelací. Společně jsme se domluvili na kulatých implantátech německé značky ve vysokém profilu a velikosti 315 ml, což byl pro klientku optimální objem.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Velikost implantátů vybrali společně tak, aby prsa vypadala přirozeněFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Vše dopadlo na výbornou

Klára přiznává, že byla přes všechno odhodlání před samotným zákrokem velmi nervózní. Vše ale proběhlo na výbornou a bez komplikací. I bezprostředně po operaci se mladá maminka cítila výborně. Spokojený byl i operatér: „Zákrok dopadl ke spokojenosti klientky i mojí. Pro rychlejší vyblednutí jizev jsem doporučil také laserové ošetření na naší estetické dermatologii.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Klára je s výsledkem nadmíru spokojenáFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Z nových prsou byla mladá maminka nadšená na první pohledFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Výsledek předčil očekávání

Když se Klára na nová prsa podívala poprvé, byla nadšená. „Hlavou mi projelo: wow, tak tohle se povedlo! Dokonce bych řekla, že výsledek předčil i mé očekávání. S novými ňadry jsem velmi spokojená,“ říká nadšeně.

Díky krásnému poprsí si začala znovu připadat svůdně, opět se v ní probudila ženskost. Dneska už se nestydí svléknout před manželem, což se jí před operací stávalo. I lidé v jejím okolí komentovali proměnu velice pozitivně – kladně hodnotili především přirozený vzhled prsou.

O dalším zákroku zatím Klára nepřemýšlí, ale jestli na to přijde, tak ví, kam se obrátit. A ženám, které také touží po krásnějším poprsí, vzkazuje: „Určitě se nebojte. Neváhejte, je to opravdu krásný pocit.“

Článek vznikl ve spolupráci s klinikou Medicom Clinic.

Reklama

Načítám