Hlavní obsah

Zdravý hruškový koláč z kefíru se skořicí a zázvorem

Hodnocení:
(76)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Kakao, hrušky a čerstvý zázvor? Pokud k tomu přidáte ještě trochu skořice, vyjde vám dokonalá chuťová kombinace. Tento vláčný podzimní koláč si zamilujete.

Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
  • 280 g špaldové mouky
  • 4 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 100 ml oleje
  • 150 ml kefírového mléka
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 4 hrušky
  • 1 hrst ořechů
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

Krok 1: Vejce ušlehejte s cukrem do nadýchané světlé pěny. Do směsi postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořicí a kakaem. Umíte správně ušlehat vejce?

Krok 2: Přilijte olej, kefír a vmíchejte najemno nastrouhaný zázvor. Ušlehejte hladké těsto. Pokud je příliš husté, přidejte ještě trochu kefíru. Znáte 3 rychlé způsoby, jak oloupat zázvor?

Krok 3: Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Hrušky nakrájejte na kostičky nebo na plátky. Vyskládejte je na těsto a navrch nasypejte nahrubo nadrcené vlašské ořechy. Pak vše pokapejte rozpuštěným máslem. 

Krok 4 : Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 35 minut. Po upečení nechte vychladnout a poté nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem karamelové zmrzliny

ynezorPumanzeSaNyknalC
18. 10. 2021

Reklama

Sdílejte článek