Hlavní obsah

Žena nepoužívá šampon. Jak vypadají její vlasy?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Žádný šampon, kondicionér, tužidlo, zkrátka žádná vlasová kosmetika. Jen voda, jablečný ocet a ajurvédské bylinky. S tím už si tři roky vystačí Rachel de Rond a tvrdí, že její vlasy nikdy nebyly tak krásné.

Článek

Zdravotní sestra Rachel de Rond (28) z Holandska byla jako malá holčička nesmírně pyšná na své krásné a od přírody kudrnaté vlasy (Jako Einstein! Holčička trpí syndromem „neposlušných“ vlasů). Vypadala jako princezna. Čím byla ale starší, tím víc lokny mizely. Vlasy slábly, byly zplihlé, slabé, poškozené. Její chlouba se vytrácela.

Konec s kosmetikou

Ve dvaceti letech si Rachel myla vlasy klasickým šamponem už obden, ale začala mít pocit, že čím víc si vlasy myje, tím hůř vypadají. A tak omezila používání vlasových přípravků. Vlasy si začala mýt jednou týdně. Viděla určité zlepšení, ale pořád to nebylo ono. Netušila, jak jinak by o své kadeře měla pečovat. Pátrala proto po nejrůznějších možnostech a metodách, jak si vlasy mýt bez využití syntetických přípravků.

V srpnu 2017 se Rachel rozhodla mýt vlasy jen vodou a jablečným octem. „Prvních pár týdnů moje vlasy nevypadaly moc dobře, naopak, vypadalo to, že jsou mastné. Ale vydržela jsem, protože na tuhle změnu si vlasy musí zvyknout,“ říká Rachel.

Asi po třech týdnech se nestačila divit. Kvalita jejích vlasů se diametrálně změnila. Začaly se jí zase krásně vlnit, byly lesklé, pevné, objemné.

Foto: Profimedia.cz

Klasické šampony a jinou vlasovou kosmetiku Rachel vůbec nepoužíváFoto: Profimedia.cz

Vylepšená metoda

A tak se začala Rachel zajímat o další přírodní metody péče o vlasy. Nyní shromažďuje dešťovou vodu, protože ta je prý jemnější než klasická tekoucí. Zamilovala se také do ajurvédských bylinek a směsi arašídů. Tuhle směs aplikuje na vlasy a nechá působit půl hodiny. Pak opláchne normální vodou z kohoutku. Po čtyřech dnech je ale pořádně propláchne v dešťové vodě a do kudrlin si vetře trochu lněného gelu. Na její metodu přistoupil i její přítel Max van Kessel (27), který také zaznamenal obrovskou změnu k lepšímu.

Foto: Profimedia.cz

Voda, ocet a bylinky. Jen díky tomu vypadají Racheliny vlasy tak dokonaleFoto: Profimedia.cz

Počáteční nejistota

Rachel přiznává, že zpočátku měla strach, že ji lidi budou mít za špindíru. Nezní to moc dobře, když řeknete, že si vlasy nemyjete šamponem. Ale setkává se prý jen s kladnými reakcemi. Koneckonců její kadeře mluví za vše. Nikdo nechce věřit, že tohle je jen dílem přírody.

„Já jsem nadšená, mám zpátky vlasy, které jsem milovala. Může se zdát, že tahle metoda zabere víc času, než když si jen umyjete vlasy šamponem, ale zase to nemusím dělat tak často. Běžně si takhle ošetřuji vlasy jednou za čtyři dny,“ dodává Rachel pro britský magazín Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ajurvédské bylinky jsou prý naprostý zázrakFoto: Profimedia.cz

I nepříjemné a chladné počasí vlasům škodí. Padají vám v zimě vlasy? Známe 5 nejčastějších příčin!

Reklama

Související témata: