Hlavní obsah

Zimní manikúra: Matné, sofistikované a nehty jako šperk

Foto: smile23, Shutterstock.com

Foto: smile23, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehty jako módní doplněk? Díky následujícím barvám tomu tak bude. Trendem je totiž odvážná kombinace černé a zlaté nebo celé třpytivé nehty. Pokud dáváte přednost méně nápadné manikúře, zkuste mocha nebo tělový odstín a jemné zdobení. Tohle jsou trendy pro letošní rok!

Článek

Trendy přicházejí a odcházejí. To platí nejen pro barvy nehtů, ale i pro jejich tvar. Letos se opět hlásí o slovo ten s názvem coffin či ballerina, což je dlouhý nehet, který se na konci zužuje, ale do hranata. Připomíná tak právě rakev (coffin) nebo baletní obuv (ballerina). Pokud vás neoslovuje, nezoufejte, nejoblíbenější tvar nehtů, elegantní mandle, bude frčet pořád. A jaké barvy zvolit pro aktuální zimní sezonu? Našli jsme pro vás inspiraci!

Nehty jako šperk

Třpytivé nehty rozdělují svět na dva tábory. Pro jedny jsou dobré maximálně tak ke stromečku nebo na nějakou party, druzí zase razí myšlenku: proč se neblýsknout, když můžete? Navíc třpytky na nehtech dobře drží, takže pokud hledáte trvanlivější manikúru, sáhněte právě po nich. Nanášejte je na průhledný podkladový lak nebo pod ně zvolte bílý či tělový – díky tomu pak víc vyniknou. Třpytky můžete nanést jen na špičky nehtů a vytvořit ombré efekt.

Foto: SmirMaxStock, 0leJohny, Shutterstock.com

Třpytky můžete dát na celé nehty, anebo na jejich konci vytvořit ombré efektFoto: SmirMaxStock, 0leJohny, Shutterstock.com

Foto: Archiv firmy

Lak na nehty Essie, odstín 278 Set In Stone, 230 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Černá a zlatá

Co trenduje na Pinterestu? Černo-zlatá kombinace! Doma ji můžete docílit pomocí černého a třpytivého laku, který nanesete různě: na špičky nehtů, na jeden nebo dva z nich, pokud jste trochu zručnější, nakreslíte si i zlatou linku na ukazováčku nebo prsteníčku. Pokud chodíte na manikúru do salonu, můžete si říci o zdobení se zlatými plátky nebo kamínky.

Foto: 0leJohny, Shutterstock.com

Černá a zlatá budí dojem luxusu Foto: 0leJohny, Shutterstock.com

Foto: Archiv firem

Zleva: Lak na nety Color Hit, Sephora Collection, odstín L76 Black lace, 95 Kč, prodává Sephora; Lak na nehty H&M, odstín Flake It, 149 KčFoto: Archiv firem

Very Peri

Barvou roku se stala ta s názvem Very Peri. Je to modrý odstín s fialově červeným podtónem a dá se očekávat, že se promítne do trendů nejen v oblečení, ale i v interiérech nebo manikúře. Snesete-li na svých nehtech i zářivější barvy, tahle nyní vede!

Foto: Vetrova-Noskova, Shutterstock.com

Nebojte se fialových nehtů Foto: Vetrova-Noskova, Shutterstock.com

Foto: Archiv firmy

Lak na nehty s gelovým efektem Nobea, odstín Blue violet #N61, 85 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Sofistikované nehty

Přirozené, ale sofistikované. To jsou tělové odstíny. Pokud k nim přidáte ještě matný top coat, docílíte zajímavého efektu. Lakujte nehty tak, jak jste zvyklé, jen klasický svrchní lak vyměňte za ten s matným efektem.

Foto: Da Antipina, Shutterstock.com

Originálních nehtů dosáhnete i s touhou po přirozenosti Foto: Da Antipina, Shutterstock.com

Foto: Archiv firem

Zleva: lak na nehty clean & strong, Essence, odstín 02 Moony fog, 50 Kč; krycí lak pro matný efekt Essence, 55 Kč, prodává Kup kosmetikuFoto: Archiv firem

Červená elegance

Červená barva je sázka na jistotu a rozhodně nepatří jen k večerním outfitům. Krátké červené nehty jsou klasika, dlouhé rudé zase budou působit lehce extravagantně. A pokud chcete jít s trendy, tuhle sezonu si červenou užijte na dlouhých nehtech do tvaru mandle.

Foto: KOBRIN PHOTO, Shutterstock.com

Klasika, která neomrzí Foto: KOBRIN PHOTO, Shutterstock.com

Foto: Archiv firmy

Lak na nehty Revlon, odstín Revlon Red 680, 189 Kč, prodává Fann parfumerieFoto: Archiv firmy

Volání jara

Aktuální trendy v módě se inspirují nultými roky (rokem 2000 a dál), takže kromě třpytivých kamínků se vrací i obrázky a barvičky. Nebojte se tedy a kombinujte. Třeba vás osloví malé kvítky na nehtech různých tvarů a barev, jsou takovou milou předzvěstí jara. Kombinace barev i provedení je na vás!

Foto: 0leJohny, Shutterstock.com

Haló? Jaro? Jsi tam někde? Foto: 0leJohny, Shutterstock.com

Mocha tóny

Máte pocit, že těžko byste hledali elegantnější barvu, než je červená? Omyl! Šedohnědá, tmavě béžová či mocha poslouží stejně. Skvěle bude tahle barva vypadat na krátkých i delších nehtech. Vyzkoušejte ji i s matným top coatem nebo minimalistickými tečkami.

Foto: Archiv autorky

Foto: Archiv autorky

Foto: Archiv firmy

Lak na nehty OPI, odstín Bonfire Serenade, 290 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám