Hlavní obsah

Únorová veselka aneb Co na svatební šaty, když mrzne?

Foto: Sevastsyanau Uladzimir, Shutterstock.com

Foto: Sevastsyanau Uladzimir, Shutterstock.com

Reklama

Ne každá nevěsta sní o vdavkách pod otevřeným nebem. A přestože má zimní veselka nepopíratelné kouzlo, mohou se svatebčané pořádně potrápit při vymýšlení ideálního oblečení do vymrzlého kostela či chladné obřadní síně. Co si vzít na sebe?

Článek

Pokud nemáte s ženichem dostaveníčko na sjezdovce v Alpách, můžete na lyžařskou kombinézu rovnou zapomenout. Sežeňte si svatební šaty s dlouhým rukávem a sněhobílý kabátek, který obléknete rovnou i na venkovní focení. A na jaké módní vychytávky nesmějí zapomenout hosté?

Dokonalá příprava

Řeknou si budoucí novomanželé své ano v chrámu Páně? Vyhněte se prochladnutí a na obřad obujte k šatům kozačky nad kolena. Budou skvěle ladit k huňatému kabátku a zároveň nenaruší celkový dojem. Na svatební hostinu se pak přezujte do klasických lodiček – schovejte si je v autě.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kabát Oakwood (prodává About You), 3599 Kč; 2. lodičky Baťa, 999 Kč; 3. náušnice H&M, 249 Kč; 4. šaty True Violet (prodává Zalando), 2040 Kč; 5. psaníčko Gate, 198 Kč; 6. mušketýrky Gino Rossi, 3740 Kč; 7. stahovací punčocháče, Astratex, 179 KčFoto: Archiv firem

Ideální kabát 

I sebehezčí róbu může zkazit nevhodný svršek. Sportovním křiklavým bundám dejte vale a pořiďte si raději umělý kožíšek s vysokým límcem. Outfitu dodá luxusní vzhled a ještě vás krásně zahřeje. Co se týče šperků, řiďte se jednoduchým pravidlem – méně je někdy více.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kabát Guess (prodává About You), 5099 Kč; 2. lodičky Solo Femme (prodává eObuv), 1348 Kč; 3. šaty Needle & Thread (prodává Zalando), 8030 Kč; 4. náušnice Swarovski, 2490 Kč; 5. prsten Swarovski, 3490 Kč; 6. psaníčko Asos, 1350 Kč; 7. punčocháče Calzedonia, 229 KčFoto: Archiv firem

U šatů nepodceňujte dlouhé rukávy

Ať už se na únorovou svatbu chystáte jako pouhá divačka, nebo jako hlavní aktérka, v obchodech naleznete doslova záplavu dlouhých šatů s rukávem. A i když se nejedná přímo o róbu z úpletu a rukávy jsou jen lehoučké, může vám být pocitově příjemnější, že na sobě máte více látky.

Svatební šaty 

Foto: Archiv firem

Zleva: Rara Avis (prodává Nuance), info o ceně v prodejně. MiaBella, 17 900 KčFoto: Archiv firem

Pro družičku 

Foto: Archiv firem

Zleva: Little Mistress (prodává Tamsin), 3720 Kč. Asos, 2609 KčFoto: Archiv firem

V rudém tónu 

Foto: Archiv firem

Zleva: Silvian Heach (prodává Answear), 1999 Kč. Mango, 1499 KčFoto: Archiv firem

S volánky  

Foto: Archiv firem

Zleva: Little Mistress (prodává Zoot), 1359 Kč. Reserved, 1499 KčFoto: Archiv firem

Se spadlými rameny 

Foto: Archiv firem

Zleva: Bohoo (prodává Tamsin), 1630 Kč. Bodyflirt (prodává Bonprix), 1299 KčFoto: Archiv firem

Co na svatební šaty, když je zima

Nevěsty, které se vdávají v zimě, často řeší, jaký svršek zvolit k vysněným šatům. Na přejíždění mezi obřadem, hostinou a focením se hodí krátké či dlouhé kabáty, blejzry, a dokonce i elegantní bílé péřovky, které lze obléknout rovněž na cestu k oltáři a neurazí ani na svatebních fotografiích. Pokud se bojíte, že vám bude chladno v interiéru, sáhněte po lehké bundě se zdobenými rukávy nebo po moderním saku. Tak co říkáte na naše tipy?

Péřovky

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 779 Kč. Zara, 2599 KčFoto: Archiv firem

Kožíšky 

Foto: Archiv firem

Zleva: Marie Lund (prodává Van Graaf), 2499 Kč. Vero Moda (prodává About You), 1129 KčFoto: Archiv firem

Kabáty 

Foto: Archiv firem

Zleva: COS, 4890 Kč. Zara, 3299 KčFoto: Archiv firem

Lehké bundičky 

Foto: Archiv firem

Zleva: Bodyflirt (prodává Bonprix), 779 Kč. Gate, 278 KčFoto: Archiv firem

Elegantní saka

Foto: Archiv firem

Zleva: Vila (prodává Zoot), 1399 Kč. H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám