Hlavní obsah
Husí prsa bez kůže (syrová)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 580 kJ |
Bílkoviny | 15 g |
Tuky | 8 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,13 g |
SAFA | 3,6 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u husy je však obecně poměrně vysoký. Většina tuku je uložena pod kůží, proto ji před konzumací raději odstraňte. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). Pokud odstraníte kůži a viditelný tuk, můžete husí prsa občas v malém množství zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější alternativou jsou libovější krůtí či kuřecí prsa.
Náročnost Nízká
Postranní panel
Reklama
Reklama