Hlavní obsah
Grácia jogurt dezertní stracciatella (Müller)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 590 kJ |
Bílkoviny | 4,1 g |
Tuky | 5,3 g |
Sacharidy | 18 g |
Sůl | 0,12 g |
SAFA | 3,58 g |
Vláknina | 0,1 g |
Cukry | 18 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt s vyšším obsahem tuku a velmi vysokým obsahem přidaného cukru. Tento jogurt má proto poměrně vysokou energetickou hodnotu a raději ho do jídelníčku nezařazujte.
Náhrada potraviny
Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru a s nižším obsahem tuku, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.
Postranní panel
Reklama
Reklama