Hlavní obsah

Grácia jogurt dezertní stracciatella (Müller)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie590 kJ
Bílkoviny4,1 g
Tuky5,3 g
Sacharidy18 g
Sůl0,12 g
SAFA3,58 g
Vláknina0,1 g
Cukry18 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt s vyšším obsahem tuku a velmi vysokým obsahem přidaného cukru. Tento jogurt má proto poměrně vysokou energetickou hodnotu a raději ho do jídelníčku nezařazujte.

Náhrada potraviny

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru a s nižším obsahem tuku, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.