Hlavní obsah
Jihočeský tvaroh s jogurtem jahoda
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 414 kJ |
Bílkoviny | 7,1 g |
Tuky | 1,5 g |
Sacharidy | 14 g |
Sůl | 0,09 g |
SAFA | 1 g |
Vláknina | 0,5 g |
Cukry | 13,6 g |
Jedná se o tvarohový dezert s bílým jogurtem. Mléčné výrobky jsou především zdrojem dobře stravitelných bílkovin a některých vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento výrobek obsahuje malé množství tuku, má však poměrně vysoký obsah přidaného cukru. Mléčné výrobky s přidaným cukrem zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou mléčné výrobky bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh nebo jogurt s trochou čerstvého ovoce.
Náročnost Nízká
Postranní panel
Reklama
Reklama