Hlavní obsah
Jogobella Breakfast jogurt s müsli
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 573 kJ |
Bílkoviny | 4,3 g |
Tuky | 4,6 g |
Sacharidy | 18,2 g |
Sůl | 0,15 g |
SAFA | 1,9 g |
Vláknina | 0,8 g |
Cukry | 14,3 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt s přidaným cukrem, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Jogurt je obohacený müsli, bude mít tedy mírně vyší obsah vlákniny. Ochucené jogurty zařazujte do jídelníčku v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději pravidelně nekonzumujte.
Náhrada potraviny
Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce a ovesné vločky. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.
Postranní panel
Reklama
Reklama