Hlavní obsah

Jogobella Breakfast jogurt s müsli

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie573 kJ
Bílkoviny4,3 g
Tuky4,6 g
Sacharidy18,2 g
Sůl0,15 g
SAFA1,9 g
Vláknina0,8 g
Cukry14,3 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt s přidaným cukrem, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Jogurt je obohacený müsli, bude mít tedy mírně vyší obsah vlákniny. Ochucené jogurty zařazujte do jídelníčku v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději pravidelně nekonzumujte.

Náhrada potraviny

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce a ovesné vločky. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.