Hlavní obsah

Řecký jogurt meruňka a med 4% (Milko)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie501 kJ
Bílkoviny7,1 g
Tuky4,3 g
Sacharidy13 g
Sůl0,08 g
SAFA2,8 g
Vláknina0,2 g
Cukry12,7 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt obsahuje trochu vyšší množství tuku a díky ochucující složce i cukr, zejména při hubnutí je vhodné nahradit ho méně tučnou neochucenou variantou.

Náhrada potraviny

Vhodnější alternativou je polotučný nebo nízkotučný bílý jogurt.