Hlavní obsah

10 tipů, jak vypadat štíhleji. Hned

Foto: Isifa

Známe šikovné triky, které vás okamžitě zeštíhlí!Foto: Isifa

Reklama

Zkuste se zamyslet – kolik znáte žen, které si nikdy nepostěžovaly na svou váhu? Nikdy „nedietařily", nebo si alespoň nepovzdechly nad tím, jak mají silná stehna? Všechny víme, že jedinou cestou k postavě snů je zdravá strava a pohyb, ale co když potřebujete být ve formě už dnes? Zkuste deset tipů, které vás zaručeně zeštíhlí – alespoň opticky!

Článek

Rozšiřovací účinky proužků jsou už notoricky známé, které triky ale naopak dokážou kila ubrat? Čtěte a pište si!

1. Tónovací krém to jistí

Nejsme příznivci nadměrného opalování, a už vůbec nemáme nic proti bledulkám. Určitě jste si ale samy všimly, že jakmile chytíte trochu barvičky, vypadáte štíhleji. I taková celulitida nebo strie jsou méně viditelné. Nemusíte se hned stříkat samoopalovacím mlékem od hlavy až k patě, stačí, když vyměníte běžné tělové mléko za to tónovací. Až obléknete sukni, budou vaše nohy neodolatelné.

2. Pevné křivky

Co jste nestihly nahnat cvičením, bude muset zmáknout speciální spodní prádlo. Není nutné ho měnit za své sexy soupravičky, ale pokud se chystáte na nějakou akci a chcete vypadat dokonale, vsaďte právě na něj. Bojíte se, že byste v takovém prádle vypadala asexuálně? Zbytečně. Sehnat můžete krásné body, které zpevní vaše tělo a bude vypadat dobře. Více se dozvíte v článku Zeštíhlete ihned! Pomůže prádlo.

TIP: Dokonale padnoucí podprsenka je nutností. Většina žen ji ale podle průzkumu nevlastní. Video s prádlovou expertkou Helenou Konarovskou objevíte ve článku Aby podprsenka seděla. Tajné tipy!

3. Vlasy z čela!

Své udělají i vlasy, pokud chcete vypadat ještě štíhleji, vyčešte si culík na temeni hlavy a vlasy dejte pěkně z čela. Ozdobit je můžete také stylovou čelenkou. Krásné kousky najdete ve článku Šperky do vlasů: Tyhle musíte mít!.

Foto: Archiv redakce

Pomůžou vám podpatky i tričko do véčkaFoto: Archiv redakce

4. Véčko vás spasí

Zahalovat se do metrů látky jen proto, že vaše postava není ideální? Prospěje vám opak. Musíte ukázat trochu kůže. O zeštíhlující efekt se postarají topy, které mají výstřih do véčka. Vaše šíje bude působit štíhleji, váš trup bude vypadat delší.

5. Oblékněte si dokonalé džíny

Džíny má ve svém šatníku snad každá žena, pokud ale potřebujete zamaskovat nějaké to kilo navíc, měla byste dát sbohem nápadným aplikacím a světlým odstínům. Raději si oblékněte jednoduché tmavší džíny rovného střihu nebo typu boot cut.

6. Jděte na to monochromaticky

Skvělým tipem, jak působit štíhlejším i vyšším dojmem, je oblečení v jednom tónu. Viditelný rozdíl mezi vrškem a spodkem upozorňuje hlavně na oblast bříška a boků, se kterou má problém spousta žen. Vzpomeňte si na tohle pravidlo ve chvíli, kdy se budete chystat na důležitou akci, a sáhněte po kouscích v podobném tónu, nebo prostě a jednoduše po šatech.

TIP: Na stejném principu funguje i trik, který vylepší i vaše nohy. Vyzkoušejte si někdy v obuvi lodičky v tělovém odstínu a sledujte, jak se nohy opticky zeštíhlí a protáhnou.

Foto: Archiv firem

Rozhoduje i míra opáleníFoto: Archiv firem

7. Černá? Ano, ale..!

Černá barva opravdu zeštíhluje, ale pokud se do ní navlečete od hlavy až k patě, můžete v ní na jaře a létě působit tak trochu jako funebrák. Šetřete si ji na partie, kde je skutečně zapotřebí, a na místa, na které jste hrdé, přidejte nějakou tu barvu. A nemusí to být hned světlá, pokud jste zvyklé na tmavší tóny, vyzkoušejte třeba nádhernou královskou modř.

8. Vytěžte z doplňků maximum

Doplňky neslouží jen k tomu, aby dodaly šťávu vašim modelům. Když s nimi naložíte chytře, dokážou vás i ony opticky zúžit. Jak na to? Ověste se delším náhrdelníkem! Prodlouží váš krk a odpoutá pozornost od středu těla. Máte štíhlé ruce? Nezapomeňte na výrazné náramky nebo nepřehlédnutelné prsteny. Upozorníte na své krásné ruce a odpoutáte pozornost od nedostatků.

Foto: Thinkstock

Výběr džín je také velmi důležitý!Foto: Thinkstock

9. Tenké podpatky a boty do špičky

Nedá se nic dělat, pokud chcete opticky ubrat na váze, měly byste obout podpatky. Můžeme vás ale uklidnit, k tomu, abyste působily štíhleji, nepotřebujete deseticentimetrové jehly. Stačí i menší podpatek, hlavně ale, aby byl tenký. Mohutné platformy jsou bezesporu trendy, ale k útlejší postavě vám nepomůžou.

Pozor si dejte také na tvar vašich bot, přestože se nejvíce nosí kulatý, vaší postavě příliš nezalichotí. Lepší je tvar do špičky. Nemusí to být přitom lodičky s dlouhatánskou špičkou, které se nosily před lety.

10. Stůjte rovně!

Jen málokterá žena má perfektní držení těla. Většina se trochu hrbí a vypadá potom zbytečně silněji. Až budete pochodovat ulicí, zkuste se na to zaměřit, stáhnout ramena trochu dozadu a zatáhnout bříško. Cvičení dělá mistra, jakmile si na to začnete dávat pozor, výsledky se dostaví.

A k jakým zeštíhlujícím trikům se uchylujete vy? Budeme se v diskusi těšit na vaše tipy!

Reklama

Související témata:

Načítám