Hlavní obsah

3 originální přílohy z brambor: pusinky, pyré & placičky

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Kaší, hranolkami nebo knedlíkem už vás asi neoslním, ale i z brambor můžete vykouzlit zajímavé přílohy, které zaujmou vzhledem i chutí. Dnes se pustíme do svěží kaše s hráškem, nadýchaných pusinek a pečených česnekových brambor se sýrem. Co si dáte?

Článek

Dejte bramborům novou barvu, vůni či tvar! Hrášek, máslo, česnek a sýr podtrhnou jejich jemnou chuť a trošku experimentování s tvarem zase vylepší jejich vzhled. Dáte si zelené pyré, pečené pusinky nebo křupavé placičky? 

Ke kuřeti i rybě: kaše s hráškem a mátou

Bramborová kaše s hráškem a mátou skvěle osvěží všelijak upravenou drůbež či ryby, a když přidáte bílý sýr (fetu nebo balkán) a trochu česneku, chutná i samotná!

Foto: Jakub Jurdič

Hrášek s mátou kaši osvěží chuťově i vizuálněFoto: Jakub Jurdič

Ke guláši i omáčce: bramborové pusinky

Nadýchané bramborové pusinky jsou vlastně taková máslová bramborová kaše posunutá na úroveň luxusní přílohy. Přitom na nich není nic těžkého!

Foto: Jakub Jurdič

Na talíři vypadají parádně a překvapí svou nadýchanou konzistencíFoto: Jakub Jurdič

Chutnají i samotné: rozmáčklé brambory

Rozmáčklé pečené brambory s parmezánem a česnekem se s klidem mohou pasovat na samostatné jídlo, protože jako příloha snadno zastíní hlavní chod. Bylinky střídejte podle sezony a stavu zahrádky nebo lednice.

Foto: Jakub Jurdič

Tyhle brambory jsou tak dobré, že už k nim ani nebudete potřebovat masoFoto: Jakub Jurdič

Jaká je vaše oblíbená úprava brambor? Já bych z našeho výčtu nerada vynechala ještě bramboráky, kanárské papas arrugadas a voňavý bramborový koláč se sýrem a cibulí.

Reklama

Související témata:

Načítám