Hlavní obsah

5 důvodů, proč je svatební noc passé

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zametání střepů, přenášení nevěsty přes práh, házení rýže. K svatbě tradice patří a většina lidí je dodržuje. Až na jednu. Svatební noc si totiž prožije málokterý pár. A tohle je pět nejčastějších důvodů, proč to tak je.

Článek

Většina párů má svůj velký den do detailu naplánovaný a poctivě do něj vměstná i všechny tradice, které k svatbě patří. Na svatební noc se vším všudy ale většině novomanželů už dojdou síly. Vynahradí jim to samozřejmě třeba svatební ráno, svatební cesta a vlastně celý společný život, ale stejně je to takový úsměvný paradox. Tohle je 5 nejčastějších příčin, proč je na svatbách sex většinou opomíjen.

1. Alkohol

Říká se, že svatba, na níž se alespoň jeden z hostů neopije, není žádná svatba. Jenže přehršle drinků dost často zmůže i ženicha – a někdy také nevěstu. A jak je obecně známo, alkohol rozhodně není žádné afrodiziakum, takže o svatební noci se pak děje leccos, ale se sexem to nemívá nic moc společného. Na druhou stranu, milováním můžete strávit každou noc společného života, ale opíjet byste se tak často neměli. Takže pokud jste si to vybrali o svatebním dnu, možná je to dobře.

Foto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

Svatba bez alkoholu je pro většinu lidí zcela nepředstavitelnáFoto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

2. Jídlo

Na svatbách se nejen dost pije, ale nouze nebývá ani o hromadu dobrot a laskomin všeho druhu (mimochodem víte, jak upéct svatební koláčky bez kynutí?). Přejíst se není nic složitého, zvládnou to i ti, kteří jinak žijí velmi střídmě. A co si budeme povídat, s plnými břichy se do milostné gymnastiky chce málokomu. Někdy prostě o svatební noci přijde vhod spíš než sex mátový čaj.

3. Prostor

Když máte pronajatý hotel nebo vám svatebčané stanují na zahradě, nemusí to být problém. Ale pokud máte byt či dům plný hostů, může se snadno stát, že byste sice tradici rádi dodrželi, ale prostě není kde. Asi nikomu se nechce oddávat se touze s babičkou a dědečkem ve vedlejším pokoji a třemi sestřenicemi spícími ve spacáku vedle postele.

4. Hádky

Ne že by se přímo v den svatby novomanželé hromadně hádali, ale jde spíš o příbuzné a hosty. Ne ve všech rodinách jsou vztahy ideální a bohužel často eskalují kvečeru, kdy se všichni již uvolnili (a dost často také posilnili alkoholem).

Místo postelového dovádění pak novomanželé uklidňují rozčílené maminky, tatínky, co si hrozí pěstmi, tetičky, babičky a dědečky, o které se pokouší infarkt. Tohle ustát není snadné. Vyčerpá to natolik, že spánek je v tu chvíli vaše jediná touha. Ale na druhou stranu, máte za sebou jeden den manželství a hned jste si prošli první větší zátěžovou zkouškou.

5. Emoce

Svatba je nápor na nervy a je to den plný zážitků a silných emocí. A ty novomanžele mohou pohltit natolik, že leckdy noc stráví prohlížením fotek, pouštěním videí, povídáním – jednoduše spolu prožijí svůj velký den znovu. Tohle sdílení je ale mnohem víc než sex, protože na takovou svatební noc se skutečně nezapomíná.

Svatba je velká událost. Je potřeba vymyslet místo a styl, v jehož duchu se celá slavnost ponese. Teď je mimořádně aktuální boho styl. Proč nevěsty říkají ano svatbě v boho stylu?

Související témata:

Načítám