Hlavní obsah

5 zdravých obědů do krabičky, co se vám nepřejí

Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každodenní obědy do krabičky jsou sice spíš výsadou lednových předsevzetí a šetření peněz i kalorií po Vánocích, ale pokud chcete jíst zdravěji celý rok, právě u obědů se vám začne nejsnadněji. Zapomeňte na kantýnu, máme pro vás 5 receptů, které se nepřejí, a jídlo si ani nebudete muset ohřívat!

Článek

Jediné, na co byste neměli zapomenout, je, aby váš oběd nebyl, řekněme, příliš voňavý. U nás v redakci tak mají od jisté doby zákaz veškeré ryby, o aromatických sýrech nebo česneku nemluvě. Proto jsem vybrala 5 jídel, které takto intenzivní nejsou, a navíc je ani nemusíte ohřívat – skvělá jsou totiž hlavně studená.

Zdravě & bez masa: cizrnový wrap s řepou

Oběd, který si pro sebe připravíte do práce, je zároveň skvělou příležitostí, jak si pochutnat na něčem, co doma jinak nikdo neocení. Třeba řepném hummusu a avokádu v podobě wrapu. Praktické mini plechovky cizrny vystačí akorát na jednu porci!

Foto: Jakub Jurdič

Cizrnový hummus a semínka vás zasytí, avokádo zase dodá zdravé tukyFoto: Jakub Jurdič

Sushi pro lenochy: sendviče onigirazu

Klasické sushi je záležitostí na delší přípravu, ale snadné sushi sendviče onigirazu zmáknete během chvilky! Připravit je můžete jak z klasické rýže, tak zdravějších jáhel nebo třeba řepou obarvit narůžovo.

Foto: Eva Malúšová

Jednoduchá varianta sushi? Zkuste sendviče onigirazu!Foto: Eva Malúšová

S vůní dálek: vietnamské letní závitky

Nesmažené letní závitky jsou díky použití rýžového papíru a nudlí přirozeně bezlepkové, zužitkujete do nich i malé zbytky čerstvé zeleniny či pečeného masa, snadno se převážejí, a když si k nim ještě připravíte arašídovou omáčku, po nějakých knedlících z jídelny už ani nevzdechnete.

Jediná nevýhoda těchto závitků? Nejspíš je budete muset naučit všechny své kolegy

Salát de luxe: vsaďte na kuskus 

Skvělým pomocníkem pro přípravu rychlých jídel je i kuskus  – stačí ho zalít vroucí vodou, nechat nabobtnat a doplnit o bílkoviny, zeleninu a koření. Kuskusový salát s cizrnou a zeleninou pak snadno přenesete v klasické zavařovačce.

Foto: Bonduelle

Skleničky jsou bezvadné na přenášení jak salátů, tak třeba polévekFoto: Bonduelle

Využijte zbytky: těstovinový salát s tuňákem

Říkají vám sestra spořivá? Pak jste nejspíš mistrem podobných jídel už dávno, ale těstovinový salát s tuňákem je bez debat perfektní způsob, jak využít zbytky příloh, zeleniny, masa i sýrů tak, aby nic nepřišlo vniveč.

Foto: Autorka

I jídlo ze zbytků může chutnat a vypadat parádněFoto: Autorka

Reklama

Načítám