Hlavní obsah
3,3
(50)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pokud chcete najet na zdravější stravu (nebo si prostě jen dávat to, co vám chutná, ale nikdo jiný to doma nejí), nejlépe se začíná s obědy. Během pár minut si je připravíte večer předem a ušetříte tak nejen kalorie, ale i peníze. Protože i když si dopřejete ty nejlepší suroviny, nejspíš nepřekročíte cenu průměrného jídla v restauraci.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na řepný hummus (přidat můžete i tahini nebo česnek)
  • 80 g sterilované cizrny
  • 1 předvařená řepa
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
  • sůl a pepř
Na wrap (pro sytější verzi dejte i kousky kuřete nebo vařené vejce)
  • 2 tortilly
  • 1 malé avokádo
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 2 lžíce semínek
Článek

Postup

01.

Cizrnu slijte (já jsem dala mini plechovku Bonduelle, která je akorát na 1 porci) a spolu s pokrájenou řepou, citronovou šťávou, olejem, římským kmínem, trochou soli a čerstvě mletého pepře rozmixujte dohladka. Pokud vám nevadí i poněkud aromatičtější dech, přidejte i malý stroužek česneku. Stejně tak se do hummusu výborně hodí sezamová pasta tahini, kterou seženete v orientálních potravinách a exotických koutcích supermarketů.

02.

Střed tortill potřete hummusem, obložte rukolou a avokádem a posypejte semínky (tykvová, slunečnicová nebo směs). Dvě protilehlé strany přehněte dovnitř a poté ze stran srolujte do wrapu.

03.

Pokud si jídlo nesete do práce, školy nebo na výlet, wrapy zabalte do potravinářské folie nebo ještě lépe krabičky, ve které se nepomačkají. 

Tip: Podle chuti můžete přidat i kousky grilovaného kuřete, vařené vajíčko nebo třeba kozí sýr.

Tento recept skvěle poslouží jako jídlo do práce. Inspirujte se i dalšími obědy do krabičky. 

Reklama