Hlavní obsah
3,4
(52)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pokud chcete najet na zdravější stravu začněte jednoduše. Tortillu si připravíte večer předem a ušetříte tak nejen kalorie, ale i peníze. Protože i když si dopřejete ty nejlepší suroviny, nejspíš nepřekročíte cenu průměrného jídla v restauraci.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Řepný hummus
  • 80 g sterilované cizrny
  • 1 ks červené řepy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
  • sůl a pepř
Wrap
  • 2 ks tortilly
  • 1 ks avokáda
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 2 lžíce semínek
Článek

Postup

01.

Cizrnu slijte a spolu s pokrájenou řepou, citronovou šťávou, olejem, římským kmínem, trochou soli a čerstvě mletého pepře rozmixujte dohladka. Pokud vám nevadí i poněkud aromatičtější dech, přidejte i malý stroužek česneku. Stejně tak se do hummusu výborně hodí sezamová pasta tahini, kterou seženete v orientálních potravinách a exotických koutcích supermarketů.

02.

Střed tortill potřete hummusem, obložte rukolou a avokádem a posypejte semínky (tykvová, slunečnicová nebo směs). Dvě protilehlé strany přehněte dovnitř a poté ze stran srolujte do wrapu.

03.

Pokud si jídlo nesete do práce, školy nebo na výlet, wrapy zabalte do potravinářské folie nebo ještě lépe krabičky, ve které se nepomačkají. 

Tip: Podle chuti můžete přidat i kousky grilovaného kuřete, vařené vajíčko nebo třeba kozí sýr.

Tento recept skvěle poslouží jako jídlo do práce. Inspirujte se i dalšími obědy do krabičky. 

Načítám