Hlavní obsah

Celebrity a veřejné omluvy: Kdo si sypal popel na hlavu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzhlíží k nim tisíce, někdy dokonce miliony lidí. A tak by měly jít příkladem. Jenže to tak často není. I celebrity se dopouštějí nesprávných činů nebo říkají věci, které by neměly. Budiž jim ke cti, že se za to někdy veřejně omluví. A někdy se dokonce omlouvají, i když by vlastně nemusely.

Článek

Slavné tváře většinou nejsou vzorem všech ctností. Večírky, dostupnost alkoholu a drog i časté promluvy do médií vedou k tomu, že se ne vždy chovají správně. A může to být i nevědomé jednání. Kdo se za svá slova nebo činy omlouval?

Anne Hathaway (38) 

Těžkou soudit, jestli v tomto případě byla skutečně omluva na místě. Korektnost je v dnešní době velmi vyžadována, a tak jsou všechny filmy, které se natočí, pod drobnohledem. Naposledy to schytal například snímek Čarodějnice (2020) režiséra Roberta Zemeckise (68). Lidé začali poukazovat na to, že herečka Anne Hathaway je v roli čarodějnice zobrazována jen se třemi prsty, což by se mohlo dotknout postižených lidí. Herečka si to prý neuvědomila, a přestože si podobu své postavy nevybírala, omluvila se na svém Instagamu s tím, že věří v inkluzi, nesnáší krutost a nechtěla se nikoho dotknout.

Foto: Profimedia.cz

Toto maskování herečky ve filmu Čarodejnice se stalo terčem kritikyFoto: Profimedia.cz

Ryan Reynolds (44) 

Ani pro další omluvu, která je ze srpna loňského roku, neměli někteří lidé pochopení. Stala se terčem vtipů a mnozí začali vymýšlet absurdní věci, za které se omlouvat. Když si hollywoodský herec bral v roce 2012 svou hereckou kolegyni Blake Lively (33), svatba se odehrála v sídle Boone Hall v Jižní Karolíně. V rozhovoru po letech herec vyjádřil lítost nad zvoleným místem, zjistil totiž až později, že šlo o bývalou otrokářskou plantáž.

Foto: Profimedia.cz

Ryan Reynolds a Blake Lively patří k nestabilnějším a nejzamilovanějším párům HollywooduFoto: Profimedia.cz

Jan Hrušínský (65) 

V počátcích pandemie se mnohokrát zdálo, že každý druhý je epidemiologem a odborníkem na nový koronavirus. Ani celebrity se nedrží zpátky a vydávají mnohdy odvážná prohlášení. Jedním takovým reagoval herec a principál Divadla Na Jezerce na březnové zavření divadel na Facebooku. Vládu obvinil z likvidace firem a o nemoci hovořil jako o lehké chřipce. O pár dnů později napsal na Facebook znovu a omluvil se, že v nesprávný čas použil nesprávná slova. Vzhledem k nemocným a těm, kteří se o ně starají, to prý bylo nepatřičné.

Foto: Profimedia.cz

Zavření divadel ohrozilo Hrušínského živobytí, takže reagoval podrážděně Foto: Profimedia.cz

Alec Baldwin (62) 

Americkému herci se mnohdy stává, že neudrží nervy na uzdě a výsledkem je to, že si potom každou chvíli v médiích sype popel na hlavu. V minulosti to bylo mimo jiné za sexistické chování, šikanu žen a také nevybíravá slova. V roce 2007 nechal své tehdy jedenáctileté dceři Ireland (25) v hlasové schránce drsný vzkaz, že je bezohledným primitivním prasetem bez mozku a lidské slušnosti. Údajně proto, že ji nezastihl. Ireland se s tím naštěstí vyrovnala, s otcem má dobré vztahy a o této aféře i vtipkují.

Foto: Profimedia.cz

Ireland už po letech ví, že musí brát otce s rezervouFoto: Profimedia.cz

Mel Gibson (65) 

S nevybíravým slovníkem má problém i Baldwinův herecký vrstevník. Pusu na špacír si pustil také opakovaně. Když ho v roce 2006 zadrželi policisté kvůli řízení pod vlivem alkoholu, měl jim nadávat, vyhrožovat, a dokonce prohlásit, že Židé jsou zodpovědní za všechny války světa. Také se choval agresivně. Po incidentu vydal Gibson prohlášení, ve kterém svého chování litoval a označil se za člověka v tu chvíli zcela zbaveného smyslů.

Foto: Profimedia.cz

Rasistické výroky nejsou u Gibsona ničím ojedinělýmFoto: Profimedia.cz

Eva Pilarová (†80) 

Zpěvačka krátce před svým odchodem se stihla pro Paměť národa svěřit s výčitkami svědomí za podepsání Anticharty v roce 1977. Prohlášení odsuzující Chartu 77 a vyjadřující loajalitu komunistickému režimu přečetla a následně podepsala na shromáždění v Divadle hudby. Po letech vyjádřila lítost, řekla, že je to věc, za kterou se hluboce stydí a všem se velice omlouvá.

Foto: Profimedia.cz

Před smrtí se Pilarové ulevilo, když se omluvila za podepsání AntichartyFoto: Profimedia.cz

Jitka Čvančarová (42) 

Do nepříjemné situace se loni dostala herečka při svém účinkování v show Tvoje tvář má známý hlas. Při napodobování rapperky Cardi B (28) použila výraz nigga, tedy slangové označení Afroameričanů, které je považované za hanlivé. Tento výraz ovšem byl v textu písně, který Jitka Čvančarová přednesla. I přesto se to mnoha lidem nelíbilo, začali ji na sociálních sítích obviňovat z rasismu, a tak se herečka omluvila, že měla slovo z textu vypustit. Prý se ale rozhodně nechtěla nikoho dotknout.

Foto: Profimedia.cz

Spíše než Jitka, která se jen naučila zadaný text, za to mohli lidé, kteří jí píseň vybrali Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám