Hlavní obsah

Žlutá sedačka do obýváku i židle v bordó ke stolu: Sedací nábytek v barvách podzimu oživí váš domov!

Foto: vanitjan, Shutterstock.com

Foto: vanitjan, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplo domova dělají kromě materiálů také barvy. Teď je ideální čas nechat se inspirovat zemitými odstíny přírody a začít ladit interiér na podzim. Soustředili jsme se hlavně na sedací nábytek do obývacího pokoje i do jídelny.

Článek

Sedačky, křesla, židle, ale i různé taburety plní doma hlavně praktickou funkci, ovšem neměli bychom zapomínat i na estetickou stránku. Ve správné barvě totiž dokážou oživit vintage i glamour styl celých interiérů nebo za pár korun rozsvítit temný kout v místnosti.

Sedací soupravy a křesla

Sedačka v obývacím pokoji bývá dominantním kusem nábytku, který je zároveň jedním z nejvíce využívaných k relaxaci a odpočinku, ať už u knihy, nebo televize. Proto byste si při jejím výběru měli dát skutečně záležet. Kromě tvaru, velikosti a materiálu jsou důležité i barvy, ty potěší především oko, ale dovedou i pocitově ochladit či zateplit místnost.

Nyní nás k výběru barev inspiruje podzim, takže pokud vybíráte novou sedačku, určitě nebude na škodu, zvolíte-li teplejší a těžší odstíny, které dokážou vdechnout každému interiéru punc luxusu, ten podpoří i sametový povrch. K oživení interiéru však nemusíte kupovat rovnou celou sedací soupravu, postačí i samostatné křeslo nebo jen povlaky či polštářky v barvách podzimu. Vypadají skvěle v kombinaci se dřevem a hodí se k retro i minimalistickému stylu skandinávského typu.

Jídelní židle

Jídelní židle v kuchyni či jídelním koutě plní především praktickou funkci, ale i u nich záleží na kráse, zvlášť když si potrpíte na estetiku. Barevné židle (ať už jednobarevné, nebo každá jiná) si může dovolit především interiér zařízený v minimalistickém duchu, aby se barvy zbytečně nepřebíjely. Hodí se zejména do jednolité bílé či dřevěné kuchyně.

Na výběr máte nejrůznější provedení židlí, které mohou být kožené, z ekokůže, omyvatelného textilu, ale rovněž v sametu stejně jako sedací souprava. Do bílé kuchyně se hodí židle v bordó barvě, k světlému dřevu pro změnu v oranžové a tmavou kuchyň podtrhnou židle v petrolejovém a tmavě fialovém odstínu.

Pufy a taburety

Taburety, otomany, pufy, podnožky i stoličky většinou v domovech slouží jako odpočinkový kousek nábytku pro vaše nohy nebo na sezení pro případné návštěvy. Některé mají i menší ukládací prostor, což se může hodit zvláště v menších bytech (triky, jak nafouknout malý byt). V nabídce jsou v různých tvarech, materiálech, barvách i vzorech. Své místo mohou taburety najít i v dětských pokojích nebo klidně zastoupí místo stoličky u dámských toaletních stolků v ložnicích, kam se hodí světlejší barvy jako oranžová, žlutá nebo růžová.

Načítám